Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Травень » 4 » Всесвітній день щедрості - World Give Day
14:12
Всесвітній день щедрості - World Give Day

 

ДЕНЬ МИЛОСЕРДЯ І ДАРУВАННЯ

 

 

 

 

 

 

 

Кожного року 4 травня у світі святкують Всесвітній день щедрості.

 

Заходи з приводу цієї події спрямовані на те, щоб у людях прокинулася одна з найкращих якостей характеру – щедрість. Бути щедрим можна не тільки матеріально, але й духовно. Будь-хто може подарувати оточуючим частинку свого тепла, співчуття, турботи та любові. 

Всесвітній день щедрості об’єднує людей по всьому світу актами доброти та дарування.

У заходах на Всесвітній день щедрості беруть участь волонтери з різних країн. Це небайдужі люди, які безкорисливо допомагають іншим та закликають все людство робити добрі справи. Головними ознаками характеру щедрої людини є альтруїзм, доброзичливість, людяність, співчуття. Тож організатори святкових заходів закликають усіх охочих приєднуватися до акцій, ділитися знаннями або здібностями, своїм вільним часом, щоб допомагати оточуючим.

Будування гарних відносин з людьми можливе лише за умови відповідного ставлення до них. Добро повертається у тій чи іншій формі, винагороджує тих, хто здатен робити безкорисно хороші справи.

 

ПОХОДЖЕННЯ ТА МЕТА

 

Всесвітній день благодійності був започаткований у 2010 році GiveForward, онлайн-платформою для збору коштів, щоб підкреслити вплив колективних філантропічних зусиль. День був створений у відповідь на зростаючу потребу в підтримці та залученні громадськості, з метою зробити філантропію доступною та ефективною для кожного, незалежно від його можливостей.1

Ідея Всесвітнього дня благодійності ґрунтується на вірі в те, що невеликі благодійні вчинки можуть призвести до значних суспільних змін. Цей день заохочує людей брати участь у будь-якій формі пожертвувань, як малих, так і великих, підкреслюючи, що кожен має щось цінне, чим може поділитися.

 

СВЯТКУВАННЯ І ЗАХОДИ

 

До Всесвітнього дня щедрості в усьому світі проводяться різноманітні заходи:

  • Поширеними є продуктові акції, збори одягу та пожертви книг, які дають змогу людям пожертвувати речі тим, хто їх потребує.
  • Багато людей проводять день, працюючи волонтерами в місцевих соціальних центрах.
  • Ініціативи зі збору коштів. Заходи та онлайн-кампанії проводяться для збору коштів на різні потреби – від охорони здоров’я до освіти та збереження довкілля.
  • Освітні ініціативи також відіграють важливу роль у проведенні Всесвітнього дня благодійності, спрямовані на навчання цінності щедрості та підтримки громади. Школи, коледжі та громадські групи часто проводять воркшопи та семінари, на яких обговорюють важливість громадянської відповідальності та позитивні наслідки благодійності.

Всесвітній день щедрості не лише заохочує до благодійності, але й розповідає про історії та вплив цих актів щедрості на навколишнє середовище. Історії окремих людей та організацій висвітлюють, як навіть найменші внески можуть призвести до значущих змін.

Завдяки учасникам з усього світу Всесвітній день щедрості став глобальним рухом. Він слугує нагадуванням про нашу спільну людяність та універсальну цінність допомоги іншим. День заохочує до глобального погляду на благодійність, підкреслюючи, наскільки взаємопов’язаним і взаємозалежним є наш світ.

Всесвітній день щедрості – це не просто день пожертв, це свято людського духу та колективної здатності змінювати світ на краще. Цей день є закликом до дії для всіх, нагадуючи нам, що коли ми робимо пожертви разом, ми зростаємо разом.

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/vsesvitniy-den-shchedrosti/

Фото – з відкритих джерел 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 136 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 08.09.2024, 01:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 71
Гостей: 71
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024