Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Травень » 9 » День Європи - Europe Day in the European Union
10:43
День Європи - Europe Day in the European Union

СВЯТО ЄДНАННЯ ТА МИРУ

 

 

 

 

 

 

9 травня щорічно відзначають міжнародне свято - День Європи в Європейському союзі.

 

Дата 9 травня вибрана не випадково. Саме в цей день, тільки в 1950 році міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман виступив із закликом до об'єднання післявоєнних європейських держав в ім'я розвитку і процвітання в майбутньому. Промову глави французького МЗС сьогодні називають - Декларація або План Шумана.

Європейський союз або ЄС - це об'єднання частини держав Європи, яке покликане служити організаційною формою для політичного і економічного співробітництва країн-членів і має єдину валюту - євро. Девіз Європейського Союзу - «Згода в різноманітті», а Гімном є - «Ода до радості» (уривок 9-ї симфонії Бетховена).

Сьогодні Європейський Союз нараховує 27 держав і складається з наступних основних керівних органів: Європарламенту, Євроради, Єврокомісії, суду Європи. Діяльність кожного з органів побудована на верховенстві закону, а кожне рішення узгоджується з усіма країнами-учасницями ЄС за принципом представницької демократії.

9 травня у всіх країнах, які мають відношення до ЄС проводяться святкові заходи, метою яких є підвищення обізнаності про Євросоюз. Багато європейців вважають День Європи національним торжеством, а також святом єднання та миру. Громадяни відзначають його, беручи участь в святкових ходах, демонстраціях, мітингах, масових акціях. У багатьох містах проходять також різні спортивні змагання, конкурси та фотовиставки. До урочистостей приєднуються і країни, які прагнуть потрапити до складу Європейського союзу.

Незмінним і найважливішим атрибутом торжества є прапор Європейського союзу. Ним прикрашають центральні площі і всі вулиці міст. Жителі вивішують цей символ з вікон своїх будинків.

Саме 9 травня жителі країн Європи відзначають ще й День прапора ЄС, який затверджений в 1985 році. Знаменно, що 9 травня всі офіційні європейські установи відкриті для відвідувачів.

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/may/09/europe-day

 

Фото – з відкритих джерел 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 90 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 08.09.2024, 01:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 55
Гостей: 55
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024