Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Травень » 16 » День вишиванки в Україні
15:54
День вишиванки в Україні

 

ВИШИВАНКА – СИМВОЛ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ

 

 

 

 

 

 

 

Відзначається свято щорічно у третій четвер травня.

 

 

У третій четвер травня в Україні відзначають один із найсвятковіших та найпопулярніших днів у календарі. Сьогодні – День вишиванки.

Історія вишиванки

Історія вишиванки в Україні налічує багато століть. У давнину вишивка була не просто прикрасою, а й символом захисту від злих духів та напастей, тобто, мала свій символічний зміст.

Різні візерунки та орнаменти на вишивках також мають свої значення. Наприклад, візерунок "квадрат" символізує мир, достаток та благополуччя, а «ромб» союз сонця та землі – родючість. Калина ж на вишиванці завжди символізувала любов, красу та багатство. Сьогодні вишиванка стала частиною національного костюму та символом української культури.

Ціль Дня вишиванки в Україні

Насправді День вишиванки – це не лише свято, а й можливість для мешканців України відзначити свою культурну спадщину та традиції. Це день, коли люди висловлюють свою єдність та солідарність у любові до України та її культури. День вишиванки організовано також з метою популяризації цього виду ремесла та підтримки українських майстрів вишивки.

Традиції святкування Дня вишиванки

В цей проводяться різноманітні заходи, конкурси, акції, виставки та майстер-класи, пов'язані з ремеслом вишивки. Для українців сьогодні чудова нагода показати творчі здібності та навички у вишивці.

Деякі міста та області в Україні відзначають День вишиванки ще яскравіше. Наприклад, у Чернівцях відбувається фестиваль вишиванки, на якому представлені різноманітні вишивки з різних регіонів України.

Цього дня українці одягають яскраві вишиванки, влаштовують народні гуляння та концерти, прикрашають міста та вулиці національними прапорами. Безумовно, це свято є символом єдності та гордості українців за свою націю.

На закінчення можна сказати, що День вишиванки – це не лише свято краси та прикрас, а й можливість будь-якому українцю відчути себе частиною духовної культури українського народу.

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/rolling/vyshyvanka-day-in-ukraine

 

Фото – з відкритих джерел 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 96 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 18.10.2024, 04:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 16
Гостей: 16
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024