Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Травень » 18 » Гуманітарна, психологічна та юридична допомога: такі запити вирішували Координаційні центри при ЛОВА цього тижня
11:15
Гуманітарна, психологічна та юридична допомога: такі запити вирішували Координаційні центри при ЛОВА цього тижня

 

ЗА ЗАКОНАМИ ГУМАНІЗМУ

 

 

 

 

 

 

 

Від початку травня у координаційних центрах надали 927 консультацій-перескерувань.

 

За даними ініціативи «Медико-психологічна допомога», волонтери якої з перших днів війни перебувають на Львівському вокзалі, на Львівщину прибули 197 евакуйований людей, серед них – 22 людини з інвалідністю та 14 – старшого віку. Аналітику забезпечує Громадська організація «Птаха України».

 

Гуманітарна підтримка

 

Організації, що надають таку допомогу: ChildFund Deutschland, ГО «Людина в біді» – компенсація оренди житла, Самбірська районна організація Товариства Червоного Хреста України. 40% звернень надходять від ВПО та осіб з громади за гуманітарно-фінансовою допомогою та інформацією щодо центрів, у яких можна отримати таку підтримку.

 

Психологічні консультації

 

Звернення щодо психологічних консультацій, тренінгів, індивідуальної кризової допомоги від батьків та підлітків вирішували: психологи БО «Мальтійська служба допомоги», ГО «Людина в біді», психологи, що безпосередньо працюють у Координаційних центрах за підтримки БО «Міжнародний Медичний Корпус» (International Medical Corps), психологи МФ Охорони здоров’я та навколишнього середовища «Регіон Карпат» NEEKA за підтримки UNICEF.

Таких звернень було близько 35% – це звернення від батьків щодо психологічної консультації для дітей/підлітків. 25% – це складні звернення: юридичні консультації від родин Захисників та Захисниць, звернення людей з інвалідністю щодо соціального супроводу, питання консультацій-роз’яснень щодо можливостей поселення, програм допомоги ВПО.

 

Юридичні консультації

 

Такі юридичні консультації у координаційних центрах допомагають надавати: фахівці відділу соціального захисту населення, працівники районного пенсійного фонду, юристи: БО «Право на захист», Данської ради у справах біженців / DRC, Норвезької ради у справах біженців в Україні, БФ «Карітас Львів УГКЦ».

«Вдячні кожному фахівцю що працює з людьми та дуже непростими зверненнями у координаційних центрах області. Бажаємо мирних вихідних та якнайшвидшої нашої Перемоги!», – наголошують в Координаційному центрі.

Нагадуємо, з ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького офіси Координаційного центру працюють у кожному районі Львівщини, керівник центрів – Галина Бордун.

 

Довідково

 

Анкета потреб для отримання юридичної, психологічної, медичної, гуманітарної допомоги від фахівців державних служб, координаторів програм у районах та міжнародних партнерів в рамках діяльності Координаційного Центру підтримки цивільного населення у Львівській області:  https://forms.gle/HUjxTNvY7JBFnmfP9.

У формі також зазначені контактні телефони та адреси, тому ви можете звернутись у Координаційний центр напряму.

 

Усі посилання КЦ: https://linktr.ee/coordination.centers.lviv

 

Гаряча лінія Львівщини: 1684 – для абонентів, які перебувають у Львівській області; (032)259 60 31 – для абонентів, які перебувають в інших областях України.

 

Нагадаємо: Працевлаштування та навчання ВПО: набір на курси та актуальні вакансії у Червонограді

 

 

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news/104284

 

Фото – з відкритих джерел 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 82 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 08.09.2024, 01:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 65
Гостей: 65
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024