Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Травень » 21 » 21 травня – День заснування Американського Червоного Хреста
19:09
21 травня – День заснування Американського Червоного Хреста

 

АМЕРИКАНСЬКА ПОПРАВКА

 

 

 

 

 

 

 

Американський Червоний Хрест, заснований Кларою Бартон з групою однодумців

21 травня 1881 року у Вашингтоні, відзначає сьогодні свій 143 день народження.

 

 

Подорожуючи Європою, вчителька Клара Бартон, котра стала засновницею Американського Червоного Хреста, вперше почула про те, що у Швейцарії виник Міжнародний рух Червоного Хреста.

 Повернувшись додому, вона розгорнула широку кампанію щодо організації Американського Червоного Хреста. В необхідності цього кроку вона  переконала президента і конгресменів в уряді країни. Це дало змогу США долучитися до нового міжнародного гуманістичного руху у світі, який на той час приступив до ратифікації Женевської Конвенції, що захищала життя поранених під час війни. Сполучені Штати Америки ратифікували її в 1882 р.

 Перший місцевий філіал Американського Червоного Хреста був створений 22 серпня 1881 в Денсвіллі (Dansville), штат Нью - Йорк.

Клара Бартон очолювала Американський Червоний Хрест впродовж 23 років. Вона організувала і посприяла участі нової гуманітарної організації у національних і міжнародних кампаніях з надання допомоги при різних стихійних лихах і збройних конфліктах. Допомагала рятувати поранених під час іспано - американської війни.

 

 

 

 

 

 

Успішно провела кампанію за включення такого пункту, як рятувальні операції в мирний час, - частиною обов'язкової статутної роботи Міжнародного Руху Червоного Хреста. Її пропозиції зараз називають «Американською поправкою», яка спочатку зустріли певний опір в Європі.

 Перед Першою світовою війною Американський Червоний Хрест проводив програми з надання першої допомоги та забезпечення рятувальних операцій на воді. Червоний Хрест Америки допомагав населенню при різних стихійних лихах, епідеміях, лісових пожежах тощо. Медичні сестри налагодили догляд вдома.

 

 

 

 

 

 

З початком Першої світової війни відзначається швидке зростання Товариства . Кількість місцевих філій збільшилося від 107 в 1914 р. до 3864 в 1918 р. Кількість членів Товариства зросла з 17 тисяч до більш, ніж 20 мільйонів осіб і близько 11 мільйонів членів Молодіжного Американського Червоного Хреста.

 Населення пожертвувало молодій організації 400 мільйонів доларів грішми й іншими видами допомоги, щоб підтримати роботу Американського Червоного Хреста, включаючи програми допомоги для американських та союзницьких сил і цивільних біженців.

 Американський Червоний Хрест укомплектовував лікарні і загони, створені із санітарних машин та залучив 20 000 підготовлених медичних сестер для надання медичної допомоги пораненим на фронті військовим. Крім того, медичні сестри Американського Червоного Хреста брали найактивнішу участь у боротьбі з всесвітньою епідемією грипу в 1918 році.

 Після війни, Американський Червоний Хрест зосередився на обслуговуванні ветеранів та розширенні програм з вивчення типових правил з безпеки, профілактики нещасних випадків, догляду вдома за хворими та на просвіті в питаннях щодо здорового харчування.

Він також забезпечував надання допомоги жертвам таких великих стихійних лих, як повінь на річці Міссісіпі в 1927 році та сильна посуха і Велика депресія впродовж 1930 -х років.

 

Такими були перші кроки Американського Червоного Хреста. Про його подальшу історію – див. за посиланням: https://nationaltoday.com/national-american-red-cross-founders-day/

 

Фото – з відкритих джерел 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

 

 

Переглядів: 100 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 08.09.2024, 01:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 58
Гостей: 58
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024