Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Травень » 23 » У Миколаївській громаді відкрили відділ підтриманого проживання осіб старшого віку та з інвалідністю (ВІДЕО)
20:12
У Миколаївській громаді відкрили відділ підтриманого проживання осіб старшого віку та з інвалідністю (ВІДЕО)

ТУРБОТА ПРО ЛЮДЕЙ У ПОТРЕБІ

 

 

 

 

У Миколаєві 22 травня відкрито «Центр надання соціальних послуг Миколаївської міської ради

Стрийського району Львівської області», який є повноцінним відділом підтриманого проживання осіб

похилого віку та тих, хто має інвалідність.

 

 

 

 

 

 

 

Про цю подію зазначається на сторінці Максима Козицького, начальника Львівської обласної військової адміністрації, у соціальній мережі Фейсбук.

 

 

 

 

 

 

Миколаївська міська територіальна громада стала першою на Львівщині, де за підтримки з обласного бюджету відкрили відділ підтриманого проживання для людей похилого віку та з інвалідністю.

Громада перемогла у конкурсі в межах Комплексної програми охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки цивільного населення.

Це дало можливість виділити з обласного бюджету 1 мільйон 700 тисяч гривень на ремонт будівлі та благоустрій довкола неї. Ще майже 409 тисяч гривень виділили з місцевого бюджету.

 

 

 

 

 

 

Умеблювати, забезпечити відділ необхідною технікою і витратними матеріалами допомогли меценати.

 

 

 

 

 

 

Облаштували відділ на базі колишньої амбулаторії. Зараз тут проживають пʼятеро осіб – з Херсона, Бахмута, Торецька та Лисичанська. Загалом зможуть прийняти 15 мешканців.

 

 

 

 

 

 

Обласні соціальні заклади Львівщини переповнені. Тому критично необхідно, щоб включалися громади й у маленьких відділах та будинках підтриманого проживання дбали про людей з вразливих категорій на своїх територіях.

 

 

 

 

 

 

 

Дякуючи координації Львівська обласна державна адміністрація з місцевими громадськими організаціями та фінансовій допомозі від міжнародних партнерів центри вже запрацювали у Стрию, Дрогобичі та Львові, невдовзі – у Підкамені.

 

 

 

 

 

 

Створення таких центрів – правильний підхід у процесі деінституціалізації інтернатних закладів. Важливо, щоб вони зʼявилися у кожній громаді нашої області.

 

 

 

 

 

 

Ми розуміємо, що ресурси обласного, місцевих бюджетів, донорів – обмежені, тому треба працювати над тим, щоб заклади мали свої доходи. Так, наприклад, у відділі в Миколаївській громаді невдовзі зʼявиться теплиця, також планують облаштувати майстерню.

 

 

 

 

 

Сподіваємося, що згодом відділ зможе заснувати і соціальне підприємство, щоб реалізовувати продукцію, яку вирощують та виготовляють підопічні.

Мета: допомогти людям соціалізуватися та навчитися бути максимально самостійними у побуті.

 

 

 

 

 

Дуже багато залежить від керівництва громад. Щиро дякую Андрію Щебелю за те, що у Миколаївській громаді зʼявилася гарно облаштована установа, у якій подбали також про безбарʼєрність, і тепер люди з вразливих категорій можуть жити у ній, навчатися, працювати і проводити дозвілля.

 

 

 

 

 

 

Сподіваюся, що приклад Миколаївської громади надихне інших соціальних працівників Львівщини, а може й інших областей України, на гідну допомогу людям у потребі.

 

 

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=959314389536464&set=pcb.959316569536246

 

Фото – Максим Козицький/Фейсбук 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 107 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 08.09.2024, 01:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 71
Гостей: 71
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024