Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Травень » 27 » День екстреної медичної допомоги - Emergency Medicine Day
14:56
День екстреної медичної допомоги - Emergency Medicine Day

В І Т А Є М О !

 

 

 

 

 

 

 

 

День невідкладної медичної допомоги це

 щорічна подія, яка відзначається 27 травня.

 

Мета - відзначення важливої ролі лікарів невідкладної медичної допомоги, медсестер, фельдшерів, реаніматологів та інших медичних працівників, котрі невтомно працюють, щоб надати невідкладну та життєво необхідну допомогу в критичних ситуаціях постраждалим.

 

27 травня – це день, коли в Європі бере свій початок екстрена медицина. У цей день у Лондоні був підписаний акт Європейського товариства екстреної медицини, з метою побудувати модель системи, щоб надати кожному громадянину Європи професійну, компетентну і, перш за все, своєчасну реакцію на будь-який гострий стан, що загрожує життю чи здоров’ю. 

 

Завдання цього Дня  – об’єднати людей та уряди для роздумів і розмов про екстрену медицину та невідкладну медичну допомогу.

 

Основна місія Emergency Medicine Day – досягти вищого рівня компетентності в усьому світі. Компетенція також означає доступ – мова йде про надання людям у віддалених і слаборозвинутих районах доступу до екстреної медичної допомоги.

 

Інформаційна платформа цієї події – сайт emergencymedicine-day.org

Організатори події закликають просити та вимагати змін у сфері екстренної медицини заради поступу на краще та легшій доступності. 

 

Цей День служить платформою для підвищення обізнаності про важливість екстреної медицини та проблеми, з якими стикаються ці герої охорони здоров’я на передовій невідкладної допомоги. Це можливість висловити вдячність за їх непохитну самовідданість, досвід і співчуття у порятунку життів.

 

Нині навантаження на екстрену медицину зросло у всіх регіонах України. Від початку війни у лікарів ЕМД побільшало роботи не лише через бойові дії та збільшення вимушених переселенців, й через депресивні стани пацієнтів.

 

Нагадаємо, екстрена медична допомога входить до Програми медичних гарантій, є безоплатною та надається пацієнтам у невідкладному стані без направлення і без декларації.

 

У 2024 році 25 регіональних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф уклали договори з НСЗУ на пакет послуг “Екстрена медична допомога” на загальну суму 10,50 млрд грн. За даними ЕСОЗ на 23.05.2024 Національна служба здоров'я України оплатила за ці послуги 4,374 млрд грн.

 

Дякуємо всім працівників екстреної медичної допомоги, які у час повномасштабної російської агресії, в нинішніх надзвичайних умовах працюють у посиленому режимі та ризикують власними життями заради порятунку кожного пацієнта!

 

Вони для всіх нас Герої, адже щодня боронять свій фронт, щоб зберегти найцінніше – людські життя. Дякуємо їм за роботу, за готовність приходити на допомогу, за відданість своїй професії!

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/den-nevidkladnoi-medychnoi-dopomohy/

 

Фото – з відкритих джерел 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 93 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 08.09.2024, 01:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024