Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Травень » 29 » Всесвітній день здорового травлення
21:24
Всесвітній день здорового травлення

 

ПРОБЛЕМИ З ТРАВЛЕННЯМ - У КОЖНЬОГО ТРЕТЬОГО 

 

 

 

 

 

 

 

 

29 травня у всьому світі відзначають – Всесвітній день здорового травлення.

 

Засновником цього дня стала Всесвітня організація гастроентерологів - міжнародна професійна медична федерація, яка об'єднує понад сто національних гастроентерологічних товариств і чотири регіональні асоціації гастроентерологів. Створена організація в 1935 році, а 29 травня 1958 року на першому конгресі гастроентерологів, що проходив у Вашингтоні, був прийнятий статут і основні положення діяльності організації.

Саме в цей день було вирішено святкувати - Всесвітній день здорового травлення. Щорічно проведення свята фокусується на конкретній проблемі здоров'я травної системи. Всесвітній день здорового травлення спрямований на підвищення обізнаності громадськості про профілактику і лікування поширених розладів травлення.

Спочатку Всесвітня організація гастроентерологів фокусувалася на розвинених країнах, але тепер практикується більш глобальний підхід, при якому особлива увага приділяється країнам, що розвиваються.

У структурі загальної захворюваності дорослого населення хвороби органів травлення займають третє місце після захворювань органів дихання і кровообігу. Проблеми з травленням стосуються кожного жителя планети. Нераціональне харчування за значимістю впливу на здоров'я нації можна порівняти з курінням. Порушення раціональної моделі харчування, є основним фактором у розвитку цукрового діабету, ожиріння, артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, а також негативно впливають на тривалість життя.

Щорічно 29 травня по всьому світу проходять різні заходи, присвячені здоровому способу життя і харчування, в яких розповідається про калорійність продуктів, енерговитратах організму, культуру правильного харчування. Заходи проводяться як державними, так і приватними установами охорони здоров'я. Доктори проводять відкриті семінари, конференції, конгреси, симпозіуми, кампанії в засобах масової інформації, групові дискусії.

Задумайтесь про своє здоров'я. Позбутися від неприємних симптомів, полегшити перебіг і запобігти розвитку нових захворювань органів травлення можливо при формуванні правильних харчових звичок.

Будьте здорові!

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/may/29/day-for-healthy-digestion

 

Фото – з відкритих джерел 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 89 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 18.10.2024, 04:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 21
Гостей: 21
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024