Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Червень » 1 » Міжнародний день захисту дітей
11:27
Міжнародний день захисту дітей

 

ДІТИ – НАШЕ МАЙБУТНЄ

 

 

 

 

 

 

Щорічно 1 червня в багатьох країнах світу відзначають улюблене

 багатьма і завжди яскраве свято - Міжнародний день захисту дітей.

 

Цей день був заснований в листопаді 1949 року в Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок. День захисту дітей проводиться з метою привернути увагу дорослих до дотримання прав дітей на свободу думки, освіти, звернути увагу на проблеми неповнолітніх, їх роль і місце в суспільстві, а також захистити їх від насильства. Батьки, як і держава, повинні визнавати і дотримувати права і свободи дітей.

У Міжнародного дня дітей є свій прапор. На зеленому фоні, який символізує свіжість і родючість, навколо знаку Землі розміщені фігурки різного кольору (біла, чорна, червона, жовта і синя). Фігурки символізують різноманітність і терпимість, а знак Землі - це символ нашого спільного дому.

Міжнародний день захисту дітей урочисто, а головне весело відзначають дорослі і діти всієї планети. У заходах беруть участь не тільки батьки зі своїми дітьми, а також бабусі, дідусі і всі родичі.

Зазначимо, що найстаріша іграшка, - музейний експонат, - має вік понад 1000 років до нашої ери. Сьогодні, за деякими підрахунками, близько 30 елементів конструктора Лего доводиться на кожного жителя планети, але далеко не у кожної дитини є хоча б один елемент.

Як правило, у 17 столітті всі діти до семи років носили сукні. Зараз, наприклад, в Японії дуже дбайливо ставляться до виховання дітей. У японських школах відсутні батьківські збори. Там, при спілкуванні з дітьми не прийнято використовувати погані слова. До речі, у Великобританії робити чужим дітям зауваження суворо заборонено. З трьох років починається школа у бельгійських дітей. У Швеції законодавчо забороняється використовувати дітей для реклами молодше 12 років.

Відомо, що трирічна дитина може створити шум сильніше одночасного голосу двохсот дорослих людей. Більше 900 питань щодня задають чотирирічні діти. Вони вже здатні вимовляти до цього віку близько 12 000 слів.

День захисту дітей, який припадає на перший день літа, чомусь був дуже популярний в колишньому Радянському Союзі.

Особливо серед школярів, які пов’язували захист дітей з початком найдовших у році літніх канікул. Школярі від’їзджали на пляжі, на береги річок та озер, і тим самим захищали себе від настирливих педагогів.

1 червня - одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року.

Перший Міжнародний день захисту дітей був проведений в 1950 році. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямів своєї діяльності.

В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається щорічно, також 1 червня.

На Сейшельських островах ці заходи офіційно тривають цілий місяць!

 

 

 

 

 

 

В Україні, на жаль, така ідилія відсутня: вже третій рік це свято відзначаємо в умовах війни. Як Український Червоний Хрест допомагає дітям всі ці три роки – описано у Фейсбуці та на головній сторінці офіційного сайту Товариства.

 

 

 

 

 

 

І хоч війна таки закінчиться колись, але не закінчиться допомога червонохрестівців дітям без батьківської опіки, з багатодітних родин, сімей загиблих Героїв. Адже у сучасному світі однозначно і безумовно необхідно створювати умови для того, щоб діти росли здоровими і щасливими, могли успішно розвивати свої здібності і таланти в навчанні, спорті, творчості.

Найголовніше для дитини - це сім'я, в основу якої закладені традиційні цінності, взаємна турбота і повага до інтересів кожного члена родини.

У цей чудовий День звертаємося до всіх батьків із закликом любити й оберігати своїх дітей, не шкодувати для них ласки, тепла та уваги. І нехай кожна дитина, позбавлена ​​батьківського піклування, знайде міцну і люблячу сім'ю.

Влаштуймо дітям веселе і незабутнє свято 1 червня, щоб у них залишилися яскраві спогади на все подальше життя!

  

Фото – з фотоархіву УЧХ Личаківського району та з відкритих джерел 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 147 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Понеділок, 16.09.2024, 21:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024