Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Червень » 10 » Які ягоди і фрукти варто додати у свій раціон у розпал літнього сезону
14:16
Які ягоди і фрукти варто додати у свій раціон у розпал літнього сезону

 

ЗМІЦНЮЙМО ІМУНІТЕТ!

 

 

 

 

 

 

За літо встигнім взяти максимум вітамінів із різноманітних ягід і фруктів!

 

Сезонні літні фрукти та ягоди мають надзвичайно багато вітамінів та антиоксидантів. Тому потрібно вживати їх якнайбільше саме у літній сезон та заготувати на зиму. Це чудова можливість зміцнити здоров’я та імунітет.

Для відмінного самопочуття літом ваша тарілка має бути різноманітна та різноколірна. Які ж саме фрукти найкорисніше додати до щоденного меню, поділився Центр громадського здоров’я України.

 

Перелік рекомендованих ягід і фруктів:

 

Абрикоси. Вони надзвичайно багаті на бета-каротин - провітамін А. Цей антиоксидант позитивно впливає на наш зір. Клітковина - виводить з організму шлаки та поліпшує травлення, а вітаміни А, Е і В9 - забезпечують протизапальний ефект, сприяють омолодженню.

Чорниці. Це один із засобів для профілактики погіршення зору, захисту судин від атеросклерозу та велике джерело вітамінів. Ягоди чорниці мають протизапальну, жарознижувальну, сечогінну дію та зміцнюють організм, а пектинові речовини, які мають ягоди, зв'язують токсини, радіоактивні і важкі елементи і виводять їх з організму.

Ожина. Володіє протизапальними властивостями. Синій пігмент з групи флавоноїдів позитивно впливає на серцево-судинну систему, в той же час антиоксиданти, якими багата ожина - сповільнюють старіння. Корисна для зубів та ясен.

Малина. Багата вітамінами та містить елагову кислоту, що має не лише сильну антиоксидантну, а й протизапальну дію. Деякі дослідження показують, що чорна малина може допомогти у боротьбі з раковими пухлинами, проте питання це до кінця не досліджене. Вона найкорисніша саме у сезон, адже нічим не обробляється.

Диня. У ній міститься 113% від добової норми аскорбінової кислоти, крім цього присутній альфа-каротин, бета-каротин, флавоноїди, кумарини і фенольні кислоти. Добре втамовує спрагу та має багато антиоксидантів.

Виноград. Як червоний, так і зелений виноград містить елагову кислоту. Темний виноград зміцнює кровоносні судини, підтримує у нормі рівень гемоглобіну в крові.

Персики та нектарини. Мають антиоксидантну дію та містять вітаміни А, С та Е. Поліпшують діяльність мозку, добре впливають на пам’ять і концентрацію уваги. Володіють загальнозміцнювальною дією.

Сливи. Намагайтеся включати у свій раціон сливи різного кольору, тоді ви зможете отримати максимальний спектр корисних речовин. Вони містять вітаміни С та Е і рибофлавін, а також допомагають зменшити запалення та захистити клітини від пошкодження вільними радикалами.

Фрукти особливо корисно додавати до харчування людям, котрі дотримуються правильного харчування та відмовляються від цукру. Адже це чудова можливість “підсолодити” їм життя без солодощів.

 

За джерелом:

https://health.hochu.ua/ukr/dietyi-i-pitanie/article-136101-dodadut-zdorovia-pokrashhat-nastrii-ta-zmicniat-imunitet-iaki-litni-ovoci-varto-dodati-u-racion-u-rozpal-sezonu/

 

Фото – створене ШІ для жіночого порталу Хочу

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 99 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Понеділок, 16.09.2024, 20:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 4
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024