ЦІЛЮЩИЙ НАПІЙ З КОНЮШИНИ
Не всі чаї однаково корисні. Стало відомо, який простий,
але корисний чай може комплексно захистити організм.
Його готують з квітів і листя рослини. Багато переваг для здоров’я, приписуваних цьому квітковому чаю, обумовлені присутністю в конюшині ізофлавонів (естрогеноподібних сполук) на додаток до вітамінів і мінералів, таких як вітамін С, кальцій, калій, фосфор і магній. Для чого слід пити чай з конюшини?
Для серця і проти тромбів
Дослідження показали, що червоний конюшиновий чай активно знижує рівень холестерину ЛПНЩ в організмі, що часто може привести до атеросклерозу, інфарктів та інсультів, а також серцево-судинних захворювань. Цей чай також допомагає зменшити навантаження на серце завдяки своїм розріджують кров властивостями, знижуючи ризик утворення тромбів.
Для догляду за шкірою
Протизапальна властивість цього чаю, на додаток до його ряду мінералів і імуностимулюючих поживних речовин, може допомогти в боротьбі з такими проблемами, як екзема, псоріаз та інші роздратовані ділянки шкіри, а також стимулювати зростання нових клітин, кажуть вчені.
Для зміцнення кісток
Естрогеноподібні ефекти активних сполук, що містяться в чаї з червоної конюшини, допомагають зміцнити кістки, в той час як багата суміш мінералів в чаї захищає від остеопорозу.
За джерелом:
https://medicalanswers.com.ua/novyny/proty-trombiv-i-dlya-sertsya-nazvanyj-prostyj-ale-korysnyj-kvitkovyj-chaj/
Фото – з відкритих джерел
#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району
|