Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Червень » 13 » Уряди Литви, Німеччини та Український Червоний Хрест допоможуть розбудувати у Львові центр UNBROKEN
12:35
Уряди Литви, Німеччини та Український Червоний Хрест допоможуть розбудувати у Львові центр UNBROKEN

 

МЕМОРАНДУМ - ПІДПИСАНО!

 

 

 

 

 

В межах конференції Ukraine Recovery Conference 2024 у Берліні підписали Меморандум,

відповідно до якого Литовський уряд виділить 5,6 млн євро, Український Червоний Хрест –

2,5 млн євро, а уряд Німеччини надасть дороговартісне обладнання для реабілітації.

 

Йдеться про реабілітаційний центр UNBROKEN у Брюховичах. Про це повідомив у Телеграм мер Львова Андрій Садовий.

«Завершуємо Берлінську конференцію з відновлення України добрими новинами. Тепер можемо сказати офіційно – фандрейзингова кампанія на реконструкцію Центру реабілітації в Брюховичах із спорудженням двох нових будівель завершена.

Сьогодні в рамках форуму підписали чотиристоронній меморандум між Товариством Червоного Хреста, проєктною агенцією Уряду Литви, Першим Медичним обʼєднанням та міською радою Львова.

Литовський уряд виділить 5,6 мільйонів євро, Червоний хрест – 2,5 мільйонів євро. А також Уряд Німеччини надасть дороговартісне обладнання для реабілітації, в рамках нашої попередньої співпраці.

Сьогодні ми потребуємо більше можливостей та місць для якісної реабілітації наших військових. Тому ця підтримка – це великий внесок у майбутнє наших ветеранів та всіх українців, які постраждали від російської агресії.

Підсумовуючи, хочу сказати, що Берлінська конференція для нас видалась дуже вдалою. Це спільна праця багатьох людей з багатьох країн світу, але результати вражаючі. Дякую всім за підтримку та організацію платформи для налагодження співпраці. Такі вчинки дуже чітко показують, хто залишається на світлій стороні», - йдеться у повідомлені.

Зауважимо, проєкт передбачає реконструкцію існуючого центру у Брюховичах з добудовою двох нових будівель. Площа нового Центру складатиме понад 9 000 кв. м, і тут буде 106 ліжкомісць для реабілітації, сучасний басейн, а благоустрій території складатиметься з різних зон для реабілітації.

Нагадаємо, в Берліні 11-12 червня проходила конференція Ukraine Recovery Conference 2024. Цьогорічна конференція – це продовження серії щорічних високопрофільних політичних заходів, присвячених відновленню та довгостроковій реконструкції України з початку повномасштабної війни росії проти України. На одній із панельних дискусій українські молодіжні організації представили найкращі практики залучення молоді та громадських організацій до міського планування сучасних міст України на прикладі Львова. 

 

Довідково:

 

Від початку повномасштабної війни Львів перетворився на гуманітарний хаб, через який мільйони українців рятувалися і рятуються від війни. У квітні 2023 року, за участі Товариства Червоного Хреста України, тут відкрили Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – унікальне місце, де дорослі та діти, котрі постраждали від російської агресії, отримують комплексну фахову медичну допомогу.

Це реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування.  Постраждалим не лише встановлюють протези –  тут їх виготовляють.

Також поранені отримують фізичну, психологічну і психосоціальну реабілітацію та відновлення у супроводі фахівців. Всю допомогу пацієнтам надають безкоштовно. За час роботи в цьому центрі вже пролікували понад 18 тисяч поранених українців.

Центр протезування та ортезування міжнародного рівня, площею 1000 квадратів, відкрили 10 травня 2024 року на базі центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) за підтримки уряду Німеччини та ТЧХУ. За рік тут зможуть виготовляти 1200 протезів, навчати майбутніх протезистів та проводити дослідження й нові розробки.


За джерелом:

https://city-adm.lviv.ua/news/city/lviv-international/302081-uriady-lytvy-i-nimechchyny-ta-chervonyi-khrest-dopomozhut-rozbuduvaty-u-lvovi-tsentr-unbroken.

 

Фото – учасників конференції в Берліні

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 74 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 18:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024