Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Червень » 15 » День захисту людей похилого віку - World Elder Abuse Awareness Day
21:56
День захисту людей похилого віку - World Elder Abuse Awareness Day

 

ЗАХИЩЕНА СТАРІСТЬ – ВЕЛИКА МЕТА

 

 

 

 

 

 

Нині Всесвітній день поширення інформації

про зловживання щодо осіб похилого віку

 

 

 

Щорічно 15 червня, починаючи з 2012 року, у всьому світі відзначають особливе свято ООН - Всесвітній день поширення інформації про зловживання щодо осіб похилого віку.

Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй підписала важливу резолюцію про створення такого дня, не тільки для сьогоднішнього, а й для майбутніх поколінь у 2011 році (№ 66/127). Іноді свято називають просто - День захисту людей похилого віку.

На сьогоднішній день по всьому світу почастішали випадки зловживань щодо осіб похилого віку. Головною метою свята ООН є заклик до всього світу згадати про людяність і терпимість. Ми з Вами не повинні дати людям, які ще недавно так потрібні були сім'ї, суспільству і державі, відчути себе покинутими, самотніми й нікому не потрібними.

Ставлення суспільства до людей похилого віку, безпосередньо впливає на стабільність і процвітання всього соціуму. Шанобливе і соціально справедливе ставлення до стареньких - запорука і гарантія благополуччя для тих, хто, так або інакше, перейде на їх місце в майбутньому. На жаль, проблеми у літніх людей зустрічаються у всіх країнах, незважаючи на їх менталітет і рівень розвитку. Багато літніх людей неодноразово повторюють, що їх вважають марними, некомпетентними і об'єктами безглуздих витрат ресурсів їх сім'ями і суспільством.

Останнім часом, почастішали випадки, коли люди похилого віку є привабливою метою для будь-якого роду шахраїв, які залишають людей похилого віку без житла і засобів до існування. На превеликий жаль, право людей похилого віку на свободу від насильства і жорстокого поводження в даний час не захищене Міжнародним правом.

Всесвітній день поширення інформації про зловживання щодо осіб похилого віку повинен нагадати кожному про ту соціальну несправедливість, яка відбувається і зробити все, щоб зменшити її в майбутньому. Літнім людям необхідно надавати підтримку і захист щодня і цілий рік. Вони повинні бути впевнені, що їх важке становище не буде залишено без уваги.

Може здатися нелогічним допомагати запобігати жорстокому поводженню зі старшими за допомогою інструментів, які в значній мірі вважаються прерогативою молодих поколінь, але насправді немає кращого способу поширити інформацію про цей день і підвищити обізнаність, ніж через соціальні мережі. Зробіть це сьогодні і поділіться зі своїми знайомими інформацією про Всесвітній день поширення інформації про зловживання щодо осіб похилого віку (World Elder Abuse Awareness Day). Покажіть своє поважне і шанобливе ставлення до стареньких.

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/june/15/world-elder-abuse-awareness-day

 

Фото – з відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 89 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 18:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024