Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Червень » 20 » Всесвітній день біженців - World Refugee Day
15:37
Всесвітній день біженців - World Refugee Day

У ПОШУКАХ КРАЩОЇ ДОЛІ

 

 

 

 

 

 

20 червня усім світовим співтовариством відзначається -

свято Організації Об'єднаних Націй - Всесвітній день біженців.

 

Рішення про проведення даного заходу було прийнято Генеральною асамблеєю ООН 4 грудня 2000 року спеціальною резолюцією 55/76. Вперше Всесвітній день біженців був відзначений в 2001 році. У цей день весь світ відзначає силу, мужність і стійкість мільйонів людей, які були змушені покинути свій будинок і шукати порятунок в інших місцях.

Історія надання іноземними державами притулку тим, хто рятується від переслідувань і конфліктів, обчислюється тисячоліттями. У сучасному світі шукати притулку в інших країнах людей змушують також і стихійні лиха. Сьогодні світ є свідком самого масштабного переміщення населення в історії.

Агентство ООН у справах біженців вважає, що саме час показати світовим лідерам - світова громадськість підтримує біженців, адже насильство змушує сотні сімей рятуватися втечею кожен день. Всесвітній день біженців - це прославлення не тільки мужності біженців, яку вони проявляють в численних небезпечних і важких ситуаціях, а й мужності, щоб почати нове життя і стати повноцінними членами суспільства в складних і незвичних обставинах.

Безумовно, в світі, де двадцять чоловік щохвилини стають вимушеними переселенцями в результаті конфліктів або переслідувань, діяльність Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців (УВКБ), відомого також як Агентство ООН у справах біженців важлива, як ніколи.

Варто відзначити, що Верховним комісаром ООН у справах біженців був підготовлений новий глобальний договір про біженців, в рамках якого переслідуються наступні головні цілі:

  • послабити навантаження на приймаючі країни;
  • поліпшити здатність біженців забезпечувати самих себе;
  • розширити використання рішень, що передбачають доступ до третіх країн;
  • сприяти створенню в країнах походження умов для безпечного і гідного повернення.

Дуже важливим є той момент, що табори, в яких живуть біженці, часто перебувають під охороною миротворців ООН. Установи системи ООН забезпечують доступ біженців до таких насущних потреб як продовольство, водопостачання, санітарія і охорона здоров'я.

Понад половину всіх біженців в світі рятуються втечею з трьох країн: Сирії, Афганістану і Сомалі. Крім того, є ще й більше п'яти мільйонів палестинських біженців на Близькому Сході, які знаходяться під опікою Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт (БАПОР). За останні три роки понад 5 млн біженців прибули в країни ЄС, США, Канади, Латинської Америки у пошукав прихистку від незгод через повномасштабне вторгнення рф в Україну.

Тож велика кількість конфліктів по всьому світу, на превеликий жаль, не залишають надію на швидке поліпшення ситуації з біженцями.

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/june/20/world-refugee-day

Фото – з відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 77 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Понеділок, 16.09.2024, 21:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024