Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Червень » 20 » Що відомо про суб-боєприпаси, якими рф, ймовірно, почала оснащувати ракети Х-101, – відповідь експертів
21:44
Що відомо про суб-боєприпаси, якими рф, ймовірно, почала оснащувати ракети Х-101, – відповідь експертів

 

УВАГА, НЕБЕЗПЕЧНІ СУБ-БОЄПРИПАСИ!

 

 

 

 

 

 

 

Касетна бойова частина Х-101 візуально має вигляд металевих куль або усічених

циліндрів діаметром майже 10 сантиметрів, кожна із яких має вибухову частину.

 

Після нещодавніх російських ракетних атак в ін

формаційному просторі з’явилося багато повідомлень про те, що в ракетах Х-101 росія почала оснащувати ракети Х-101 касетною бойовою частиною. Зокрема, такі типи боєприпасів виявляються з початку червня на Київщині.

Про особливості таких боєприпасів УНН розповіли фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

 

За словами експертів, у сфері вибухотехнічних досліджень, суб-боєприпаси складаються з декількох менших боєприпасів або елементів, які вивільняються під час або після ураження. Вони використовуються в артилерійських снарядах, ракетах або авіабомбах для ураження широкої площі або множинних цілей

«За фактами нещодавніх російських ракетних атак по Україні дійсно зафіксовані випадки використання на збитих Х-101 касетних бойових частин. Ми відповідні зразки ще не досліджували, однак вже можна говорити про серйозність наслідків використання ворогом такого типу зброї для цивільного населення. Це черговий доказ злочинів країни-агресора росії». - Зазначають експерти КНДІСЕ.

Що таке касетний боєприпас

 

 

 

 

 

Касетні боєприпаси – це снаряди, ракети або бомби, які складаються з контейнерів, що відкриваються в повітрі і розкидають багато малокаліберних бомб на великій території. Одна касетна бомба може містити щонайменше 10 мін та дрібних деталей до них на спеціальних стінках-перегородках. Вони вирізняються широким спектром дії та призначені для ураження живої сили або ліквідації колони військової техніки.

Фахівці додають, що у попередніх зразках ракет типу Х-101 бойова частина – вкладна, фугасного типу. Касетна бойова частина Х-101 візуально має вигляд металевих куль або усічених циліндрів діаметром близько 10 сантиметрів, кожна із яким містить вибухову частину. Навіть у випадку збиття ракети такі суб-боєприпаси можуть завдавати шкоди та значних уражень на великій території.

Також експерти попереджають, що наближатися до суб-боєприпасів у випадку їх виявлення вкрай небезпечно. При їх виявленні, слід викликати відповідні служби за телефонами 101, 102 та 112 і зберігати пильність.

 

Довідково:

 

 

 

 

 

 

Загальновідомо, що касетні боєприпаси - заборонені міжнародними угодами. Дійсно існує відповідна Конвенція про касетні боєприпаси (Convention on Cluster Munitions). Завдяки зусиллям покійної принцеси Діани, у 2008 році її підписали і ратифікували понад 100 країн, Це значить, що підписанти взяли на себе зобов’язання - не використовувати цю зброю. Але РФ, Україна та США не є членами цієї Конвенції.

 

За джерелом:

https://unn.ua/news/shcho-vidomo-pro-subboieprypasy-yakymy-rf-ymovirno-pochala-osnashchuvaty-rakety-kh-101-vidpovid-ekspertiv

 

Фото – з відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 77 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Понеділок, 16.09.2024, 20:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024