Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Червень » 24 » В Україні створять Єдину інформаційну систему соціальної сфери
07:58
В Україні створять Єдину інформаційну систему соціальної сфери

 

КРАЩЕ ПІЗНО, НІЖ НІКОЛИ

 

 

 

 

 

Гетманцев вважає, що питання створення

такої системи перезріло десь на чверть століття.

 

В Україні буде створено Єдину інформаційну систему соціальної сфери.  Чому це важливо - пояснив Данило Гетманцев, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики

«Відповідний законопроект ухвалив Уряд. Якщо відверто – то питання створення такої системи перезріло десь на чверть століття. Приймались сотні законів, які передбачали ті чи інші пільги та допомоги, створювались / реорганізовувались / ділились / об’єднувались органи, які повинні були ними опікуватись, кожний формував якусь свою власну базу даних чи реєстр. Скільки у нас загалом у країні отримувачів різних видів соціальної допомоги? Навіть до повномасштабної війни називались абсолютно різні цифри з похибкою у декілька мільйонів, а зараз з появою до 10 мільйонів біженців та ВПО у цьому питанні ще більше туману. У нас перейшла у спадок від СРСР частина пільг, про які багато навіть і уяви не мають, як вони виглядають – приміром, позачергове встановлення дротового телефону чи пільгове користування "радіоточкою". Деякі – не переглядались роками і можуть складати у вартісному еквіваленті усього декілька гривень. Усі попередні спроби розібратись у цій системі та запустити ЄІС не дали результату. Пам’ятаю, що більш ніж півтора десятиліття тому на це навіть вдалось отримати серйозну міжнародну допомогу у сотні мільйонів доларів, однак проект настільки затягнувся, що коли впроваджувалась якась - надцята його черга – комп’ютерна техніка з перших черг вже фізично вийшла з ладу, десь банально не було надійного Інтернету, а дехто взагалі вважав, що нема нічого надійнішого для зберігання та обліку, ніж картонна папка на шнурках... Зараз нам доступні зовсім інші технології та можливості. Наприклад, завдяки інтеграції багатьох реєстрів тепер у Дії при заповнення заяви на доступні там пільги вже не треба починати з введення прізвища-ім’я, дати та місця народження, номеру платника податків, місця проживання та іншої інформації, яка вже є в розпорядженні держави, і можна в один клік її тільки підтвердити». 

Гетманцев пояснює, що потрібно  довести роботу зі створення ІЄССС дологічного кінця та домогтися того, щоб громадяни, які потребують дійсно пільг чи мають на це право, отримали допомогу швидко, без тяганини з горою документів. На його думку, влада повинна бути зацікавлена у цьому найбільше, оскільки на кону – ефективність витрачання видатків у розмірі близько 470 млрд грн.

За джерелом:

https://meta.ua/uk/news/economics/176213-v-ukrayini-stvoryat-edinu-informatsiinu-sistemu-sotsialnoyi-sferi/

 

Фото – з відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 82 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 18:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024