Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Червень » 26 » Інфекція, що вражає травну систему, поширюється Україною
00:44
Інфекція, що вражає травну систему, поширюється Україною

 

ЗАРАЖАЄ ДОРОСЛИХ І ДІТЕЙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Загрозлива недуга поширюється Україною. Починаючи з 15 по 21 червня

зареєстрували 2 спалахи гострої кишкової інфекції у Києві і на Сумщині.

 

Як інформує "УП", інфікувалася вже 21 людина, зокрема 4 дорослих та 17 дітей. Усі хворі отримали необхідну медичну допомогу, повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Загалом за пʼять місяців 2024 року зареєстрували понад 19,6 тисячі випадків захворювання гострими кишковими інфекціями. У 2023 за аналогічний період було понад 16,9 тисячі випадків.

"Гострі кишкові інфекції – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які активізуються влітку та можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей", – нагадують у МОЗ.

Кишкові інфекції (ротавірус, холера, сальмонельоз тощо) передаються через вживання зараженої їжі чи води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту.

Найчастіше збудники кишкових інфекцій містяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.

Щоб вберегтися від кишкових інфекцій, потрібно: дотримуватися правил особистої гігієни: мити руки та продукти; не споживати продукти, що зберігалися з порушенням умов зберігання; мити фрукти та овочі чистою водою, перш ніж готувати; не нехтувати часом термічної обробки продуктів з м’яса та риби тощо. У МОЗ радять негайно звернутися до лікаря, якщо у вас виникли такі симптоми: сухість у роті та горлі; підвищена температура, що супроводжується діареєю і блювотою; переймоподібні болі в животі; незначне сечовипускання або його відсутність. 

Найчастіше факторами передачі кишкової інфекції стають готові страви та кондитерські вироби, молоко і молочні продукти, яйця, пояснюють у МОЗ.

Щоб захистити себе та своїх дітей від гострих кишкових інфекцій, достатньо виконувати профілактичні дії та обов’язково звертатися до лікаря, якщо помітили підозрілі симптоми

 

За джерелом:

https://www.0352.ua/news/3795764/zahliva-infekcia-posiruetsa-oblastami-ukraini-hvoroba-zarazae-ditej-i-doroslih-urazenna-travnoi-sistemi-i-bil#goog_rewarded

 

Фото – з відкритих джерел

#Український Червоний Хрест Личаківського району

Переглядів: 79 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Понеділок, 16.09.2024, 20:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024