Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Червень » 28 » Сьогодні - День Конституції України (ВІДЕО)
14:23
Сьогодні - День Конституції України (ВІДЕО)

 

ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

 

 

 

 

 

 

 

Нині, 28 червня, ми відзначаємо День народження Основного Закону Держави.

 

 

У цей день в 1996 р. Верховна Рада України на 5-й сесії прийняла нову Конституцію, яка і нині є основним правовим документом, що регламентує всі сфери діяльності громадян України.

Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.

Конституційному процесу в Україні, по нагадуванням істориків понад 310 років. Точкою відліку вважають 5 квітня 1710 року, коли під час обрання гетьманом України Пилипа Орлика прийняли документ, пізніше названий Конституцією Пилипа Орлика. Після відродження державної незалежності українського народу в 1991 році Конституція Пилипа Орлика набула статусу пам'ятки української філософської та правової думки, але її велич все ще залишається недостатньо відомою і мало оціненою основною масою.

Конституція - це той документ, з яким повинні узгоджуватися всі інші нормативно-правові акти. Це Основний Закон, справжній закон законів. А це, в свою чергу, означає, що не можна її переписувати в залежності від зміни політичної еліти. Саме цей документ об'єднує історію незалежної України в одне ціле, стримує радикальність прийнятих владою кроків і погоджує минуле, сьогодення і майбутнє.

Конституція визначає основні принципи організації вищих органів держави і місцевого самоврядування, їх відносини і компетенцію, а також права, свободи і обов'язки громадян. Незважаючи на те, що Конституція 1996 року кілька разів доповнювалася, вона продовжує діяти і на сьогоднішній день.

Затвердження нової Конституції України безумовно створило юридичну основу для стабілізації економіки, формування розвиненого громадянського суспільства, органічного входження України в світове співтовариство.

Щорічно 28 червня на честь Дня конституції по всій Україні проводяться різні урочисті заходи. Перші особи держави звертаються до громадян України з урочистими привітаннями. У багатьох містах, в т.ч. й у Львові, проходять святкові концерти, різноманітні спортивні змагання, нагородження громадян за особливі заслуги перед Україною.

 

З В Е Р Н Е Н Н Я

Президента України Володимира Зеленського

з нагоди Дня Конституції нашої Держави:

 

 

 

 

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з Днем народження Основного Закону Держави, зробивши напередодні запис на фоні вокзалу у Львові, звідки вирушив у Брюссель для початку переговорів про вступ нашої держави в члени Європейського Союзу.

Зеленський наголосив, що рух до Європи та шлях до свободи сьогодні не лише географічний і політичний, а й світоглядний.

«Він відбувається на різних напрямках: Харківському, Куп’янському, Запорізькому, Сіверському, напередодні я був на Покровському… Та на інших, багатьох-багатьох напрямках. Цей шлях, він складний, але Україна його здолає. Бо ми проходимо його разом, у кожному куточку України. Яка, безумовно, є європейською державою. І яка неодмінно буде мирною», - сказав Президент.

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/june/28/constitution-day-of-ukraine

 

Відео - Офіційне інтернет-представництво Президента України

Фото – з відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 85 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Понеділок, 16.09.2024, 21:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024