Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Червень » 28 » Максим Доценко: Червоний Хрест – це відображення обличчя держави
17:37
Максим Доценко: Червоний Хрест – це відображення обличчя держави

 

ІНТЕГРАЦІЯ З ВЛАДОЮ - СТАНЕ БІЛЬШОЮ

 

 

 

 

 

 

 

«Закон про Товариство Червоного Хреста України необхідно актуалізувати», -

підкреслив генеральний директор НК ТЧХУ Максим Доценко в ексклюзивному інтерв'ю

агентству "Інтерфакс-Україна" від 18 квітня п.р., фрагмент якого подається нижче.

 

- Українському закону Про Товариство Червоного Хреста вже понад 10 років. Наскільки він актуальний?

- До речі, не кожна країна зі 191 учасників Міжнародного Руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця має закон про національну організацію, на відміну від нас. 

Не можу сказати, що діючий закон на 100% актуальний. Він дуже загальний. Хоча він нам, звичайно, допомагає, але точно його потрібно актуалізувати. У нас вже готова нова редакція закону, яку ми збираємося передати на розгляд парламенту. Зараз ми готуємо з рядом народних депутатів певні напрацювання, після цього внесемо законопроект “під купол” (зал засідань під скляним куполом будівлі Верховної Ради - ІФ-У). 

Для нас дуже важливе наповнення закону, підвищення допоміжної ролі нашої організації. Нам треба, щоб ми якомога більше інтегрувалися і були більше залучені у державні процеси, при тому з більш чітким визначенням нашого місця і ролі.

Я не можу щось розвивати, якщо я не знаю, чи воно буде потрібне. Чим більше ми будемо розуміти своє місце, свої зобов'язання, права та обов'язки, тим конкретніше ми будемо готуватись до якихось певних речей.

У нас в русі є колосальні приклади. У Японського Червоного Хреста - 9 своїх лікарень в Японії. Німецький Червоний Хрест повністю менеджерить швидку допомогу на локальному рівні. Італійський Червоний Хрест чітко відповідає за певні задачі у цивільному захисті - забезпечення, ресурси, залучення волонтерів під час надзвичайних ситуацій. І не дай Бог, роботодавець не відпустить волонтера, коли в ньому є потреба у Русі. Це там ледь не до кримінальної відповідальності може дійти. Багато прикладів є, які можна залучити.

Серед головних наших напрямків- участь у цивільному захисті населення:  це співпраця з Державною службою з надзвичайних ситуацій, під час ліквідації надзвичайних ситуацій, запобігання ризикам. Ще два основних наших партнера в соціальної і медичної роботі - Міністерство охорони здоров'я і Мінсоцполітики. Потрібна чітка інтеграція з державними структурами, повторюся, чітке розуміння ролі та місця.

- Наскільки вам комфортно працювати з державою? 

- Насправді, зараз у нас найкращі відносини, які були за весь період, починаючи з 2018 року, мого знаходження в Українському Червоному Хресті. Тому тут жалітись гріх. Це досить конструктивні, відкриті, доброзичливі і ділові відносини.

А перші 2-3 місяці після 24 лютого 2022 року  ми всі  були як одна сім'я. Знову ж таки, це були постійні координація, дзвінки, там не було своїх посад і відмінностей, хто Український Червоний Хрест, хто віце-прем'єр чи прем'єр-міністр. Зараз, звичайно, воно трохи все стабілізується, кожен виходить на свою частину роботи, проте у нас залишаються досить конструктивні і гарні відносини. Фактично з усіма.

- Ну а хто найбільший друг від держави? 

- Важко сказати, хто найбільший друг. Є інституції, з якими ми найбільше спілкуємось: Міністерства реінтеграції, Міністерство соціальної політики, Міністерство охорони здоров'я, Державна служба з надзвичайних ситуацій. З ними ми в постійній комунікації. Наш постійний партнер - Центр громадського здоров'я, ми з ним часто пересікаємось по питанням протидії туберкульозу, ВІЛ/СНІДу (це також програми, які ми імплементуємо). Зараз дуже важливо, що всі інституції відкриті. Хочеться, щоб так було завжди, а не тільки тоді, коли ми маємо ресурс, і щоб всі зрозуміли, що коли всі підуть, ми залишимося тут. І наша задача – побудувати всі ці відносини таким чином, щоб Український Червоний Хрест був важливий для держави. Не тільки держава - для Червоного Хреста.

Тому ми і рухаємось цим шляхом, коли створюємо свої системи, коли обираємо шлях відлагодження, надання соціальних послуг. Ми не хочемо бути прохачем. Ми хочемо допомагати населенню, державі.

А в цілому я завжди кажу, що Червоний Хрест – це відображення обличчя держави. Який Червоний Хрест – така і держава. Чи навпаки, яка держава – рівень ії розвитку – такий і Червоний Хрест. Якщо ми подивимося на Сполучені Штати, відразу видно, що це Червоний Хрест США, Канади, Німеччини, Австрії це відображає зі 100% релевантністю.

 

За джерелом:

https://interfax.com.ua/news/interview/981262.html

 

Фото – ТЧХУ/Фейсбук

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 112 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Понеділок, 16.09.2024, 21:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024