Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Червень » 29 » Діяльність Вінницької ОО ТЧХУ промоніторена вищестоячою організацією перед позачерговою обласною конференцією
20:42
Діяльність Вінницької ОО ТЧХУ промоніторена вищестоячою організацією перед позачерговою обласною конференцією

МОНІТОРИНГОВИЙ ВІЗИТ З КИЄВА

 

 

 

 

 

 

Днями відбувся моніторинговий візит керівництва Українського Червоного Хреста

і делегатів Данського Червоного Хреста в Україні – на Вінниччину, де 10 липня п.р.

відбудеться позачергова обласна конференція місцевої організації ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

З моніторинговим візитом Вінниччину відвідали: Президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук, делегати Danish Red Cross in Ukraine / Данський Червоний Хрест, команда департаменту здоров'я та соціальних послуг Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України (НК ТЧХУ) та керівник Офісу НК ТЧХУ центрально-західного регіону.

 

 

 

 

 

 

Колеги провели наради із регіональними координаторами проектів, що реалізовуються в області:

- мобільних медичних бригад (ММБ);

- догляд вдома;

- здоров'я громад.

 

Моніторинговий візит щодо діяльності ММБ відбувся у Хмільницький район, де відповідно до графіку спеціалізована мобільна медична бригада лікарів-кардіологів здійснювала прийом пацієнтів.

Мобільні медичні бригади загальної практики працюють в області ще з 2023 року на базі ЦПМСД. Місяць тому проект було реформовано за ініціативою Вінницької обласної організації ТЧХУ, і свою діяльність також розпочали спеціалізовані скринінгові бригади в складі лікарів-кардіологів та онкологів.

Ідея розширення діяльності проекту була підтримана та схвалена Департаментом охорони здоров'я Вінницької ВЦА та здійснюється у тісній співпраці із Вінницький обласним центром серцево-судинної патології та Подільським регіональним центром онкології.

 

 

 

 

 

 

 

Президент Товариства, Микола Поліщук та керівник департаменту ОЗ НК ТЧХУ, Олександр Бабенко, схвально відгукнулися щодо актуальності роботи скринінгових бригад та ММБ загальної практики.

Візит став гарною нагодою поспілкувалися із вдячними пацієнтами, котрі особливо відзначили, що завдяки проекту отримала доступ до спеціалізованої допомоги на первинному рівні.

 

 

 

 

 

 

Моніторинговий візит керівника відділу опіки на дому, Зої Погорілої, та її асистента, Ніни Шибаєвої, відбувся днями у Вінницю та м. Хмільник. Наразі в області працюють 34 соціальних помічниці у м. Вінниця та всіх районах області. Надаються послуги 176 особам, котрі потребують стороннього догляду.

В зв'язку із кризою в Україні внаслідок російської агресії, значно зросла кількість людей, котрі потребують підтримки, серед них: одинокі люди похилого віку, люди з інвалідністю тощо.

Команда напрямку "Здоров'я громад" здійснювала свій візит у Тульчинський район, де спілкувалася із волонтерами напрямку та бенефіціарами. Обговорили актуальність напрямку запобігання соціально небезпечних захворювань.

 

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=2522056931517391&set=pcb.2522060418183709

 

Фото – Вінницької ОО ТЧХУ/Фейсбук

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 92 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Понеділок, 16.09.2024, 20:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024