Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Липень » 6 » Цей безсимптомний вірус герпесу може завдати шкоди новонародженим, пацієнтам з трансплантацією органів та ВІЛ
16:40
Цей безсимптомний вірус герпесу може завдати шкоди новонародженим, пацієнтам з трансплантацією органів та ВІЛ

БЕЗСИМПТОМНИЙ ГЕРПЕС - ТАКОЖ НЕБЕЗПЕЧНИЙ

 

 

 

 

 

 

Цитомегаловірус (ЦМВ) є поширеним та безсимптомним вірусом герпесу, який може завдати

серйозної шкоди новонародженим та людям з ослабленою імунною системою, заявили експерти -

медики в суботу, 6 липня.

 

Про цю новину повідомив 6 липня інформаційний портал Canadian News Todey.

ЦМВ відноситься до сімейства вірусів герпесу і може інфікувати людей різного віку. Він поширюється через рідини організму і зазвичай залишається в сплячому стані, не викликаючи жодних симптомів або викликаючи легке захворювання, що характеризується лихоманкою, болем у горлі, втомою або опухлими залозами.

Але для деяких людей це може виявитися ризикованим. ЦМВ є найбільш часто передається вірусу плоду, що розвивається.

У людей з ослабленою імунною системою ЦМВ може викликати серйозні симптоми, що вражають очі, легені, стравохід, кишечник, шлунок чи печінку.

«Якщо вагітна жінка вперше заражається ЦМВ під час вагітності (первинна інфекція), існує ризик передачі вірусу майбутній дитині. Це може призвести до вродженої ЦМВ-інфекції, яка може спричинити проблеми з розвитком, втрати слуху, погіршення зору та інші серйозні проблеми зі здоров'ям у дитини», — сказав доктор Неха Растоги Панда, консультант з інфекційних захворювань Меморіального науково-дослідного інституту Фортіс, Гуруграм .

«ЦМВ є поширеним вірусом, який заражає понад 90 відсотків населення Індії під час вагітності (внутрішньоутробно) або у ранньому дитинстві. Незважаючи на те, що ЦМВ, як правило, нешкідливий для здорових людей, він може стати серйозною загрозою для людей з ВІЛ/СНІДом або тих, хто зазнає трансплантації органів (особливо нирок та кісткового мозку). У цих випадках вірус може реактивуватися та викликати низку проблем зі здоров'ям», - додав д-р Раджив Гупта (Rajeev Gupta), директор відділення внутрішньої медицини лікарні CK Birla (R), Делі.

ЦМВ у людей з низьким імунітетом до стероїдів, раку та діалізу може реактивуватися та викликати такі симптоми, як лихоманка, пневмонія, шлунково-кишкові симптоми, а також візуальні ефекти та проблеми.

Доктор Неха сказав, що ЦМВ є значною причиною захворюваності та смертності у людей із ослабленою імунною системою.

Незважаючи на те, що не існує широко доступної вакцини, спеціально призначеної для запобігання первинній інфекції ЦМВ, противірусні препарати, що вводяться під час трансплантації органів, значно знижують ризик реактивації ЦМВ.

Лікарі закликали дотримуватися гігієни, регулярно мити руки, практикувати безпечний секс, не ділитися такими предметами, як зубні щітки, та уникати контакту з біологічними рідинами.

 

За джерелом:

https://www.canadiannewstoday.com/this-symptomless-herpes-virus-can-harm-newborns-organ-transplant-hiv-patients-pune-news/

 

Фото – з відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 83 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Понеділок, 16.09.2024, 20:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024