Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Липень » 8 » Учені розкрили секрет надзвичайної привабливості деяких людей
20:38
Учені розкрили секрет надзвичайної привабливості деяких людей

КОМУНІКАЦІЙНИЙ ФЕНОМЕН

 

 

 

 

Вчені виявили, що деякі люди, "суперсинхронізатори", підлаштовують

свої фізіологічні реакції під інших, що підвищує їхню привабливість.

 

Вчені з Єврейського університету в Єрусалимі виявили унікальну здатність деяких людей підлаштовувати свої фізіологічні реакції під тих, хто їх оточує, що підвищує їхню привабливість і романтичний потяг до них. Дослідження опубліковано в науковому журналі Communications Psychology (CommsPsy).

Фахівці назвали таких людей “суперсинхронізаторами” через їхню здатність гармонізувати серцеві скорочення, частоту дихання та інші автономні функції з аналогічними показниками інших людей. Щоб краще зрозуміти цей феномен, команда провела експеримент за участю 144 осіб.

Учасникам показали 92-секундне відео про взаємодії чоловіка і жінки, які демонстрували або високий, або низький рівень синхронності. У випадках високої синхронності актори налаштовувалися та реагували один на одного, тоді як у випадках низької синхронності діяли більш незалежно. Після перегляду відео учасники оцінювали привабливість чоловіка і жінки окремо, а також їхнє взаємне тяжіння.

Результати показали, що учасники сприймали акторів і їхнє взаємне тяжіння як більш привабливими в умовах високої синхронності. Для подальшого дослідження ролі фізіологічної синхронності в реальних романтичних ситуаціях, вчені провели експеримент зі швидкісного побачення.

У цьому експерименті взяли участь 48 осіб (24 чоловіки і 24 жінки), які зустрічалися з чотирма різними партнерами для п’ятихвилинних побачень у комфортних домашніх умовах. Виявилося, що деякі люди постійно демонструють високий рівень синхронності, незалежно від партнера або завдання. Ці “суперсинхронізатори” були оцінені як більш привабливі своїми партнерами на швидкісних побаченнях.

Дослідження надало переконливі докази того, що фізіологічна синхронність відіграє важливу роль у романтичному зачаруванні. Ці висновки можуть допомогти краще зрозуміти, як взаємодіяти з іншими і будувати більш гармонійні стосунки.

 

За джерелом:

https://cikavosti.com/ucheni-rozkryly-sekret-nadzvychajnoyi-pryvablyvosti-deyakyh-lyudej/#google_vignette

 

Фото - by @grmarc

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 120 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Понеділок, 16.09.2024, 21:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024