Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Липень » 9 » Ветеран і менторка реабілітаційного центру UNBROKEN взяли участь в тижні моди у Берліні
20:29
Ветеран і менторка реабілітаційного центру UNBROKEN взяли участь в тижні моди у Берліні

 

ГУМАНІТАРНА ДИПЛОМАТІЯ І МОДА

 

 

 

Ветеран і менторка Національного реабілітаційного центру UNBROKEN на протезах пройшлися подіумом у ролі моделей під час Берлінського тижня моди (в рамках Berlin Contemporary). Для незламних пацієнтів це був дебют.

 

Про це 2 липня повідомив офіційний сайт  Львівської міської ради. Приєднатися до показу українців запросив бренд вуличного одягу PLNGNS (Palingenesy).

 

 

 

 

 

 

«Я мріяла про це з дитинства, коли маленькою дівчинкою уявляла себе моделькою. Я дуже щаслива! Звичайно, ми хвилювалися перед показом. Але коли сказали "твій вихід", я навіть забула шкутильгати. Наш "подіум" мав багато сходів, а коли ти на протезах, це може бути справжнім викликом. Але моя мета саме і була показати, що немає обмежень, навіть коли ти користуєшся протезом», – поділилася Вікторія Хемич.

Вікторія Хемич наприкінці 2022 року втратила ногу внаслідок аварії у центрі міста. Відтоді дівчина швидко пройшла реабілітацію, протезування у Національному реабілітаційному центрі UNBROKEN (НЕЗЛАМНІ), і нині стала ментором для пацієнтів – допомагає іншим долати цей шлях.

Для ветерана Євгенія Шваби показ мод у Берлін став викликом, і він усе жартував

«Якби тільки командир бачив мої нафарбовані очі… Але я готовий і на таке, якщо матиму можливість нагадати світові, що росія – це держава-терорист», – каже Євгеній Шваб.

Під час показу Євгеній розгорнув прапор з написом Russia is a terrorist state.

Євгеній Шваб у 2022-му отримав поранення на луганському напрямку і має високу ампутацію правої ноги. 29-річний чоловік нині навчається на психолога, бере участь у різних проєктах реінтеграції для ветеранів, мотивує і прагне допомагати побратимам повертатися до звичного життя після війни та травми.

 

 

 

 

 

 

Крім цього, благодійний фонд UNBROKEN організовував у Берліні неформальну зустріч – запросив українців поговорити про те, як комунікувати з людьми, які втратили кінцівки.

«Для України це актуальна, важлива тема, яку треба всім опанувати, бо люди з залізними чи біонічними руками чи ногами – це норма, яку треба прийняти. І знати, як правильно ставитися, говорити з ними. Їх не треба шкодувати, ними варто захоплюватися. Адже вони багато пережили, залишилися сильними і готові ділиться з іншими тим, як нам всім порозумітися. Розмова видалася дуже тепла та інформативна», - розповіла представниця фонду UNBROKEN Юлія Логвиненко. 

 

Довідково

 

Від початку повномасштабної війни Львів перетворився на гуманітарний хаб, через який мільйони українців рятувалися і рятуються від війни. У квітні 2023 року тут відкрили Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від російської агресії, отримують комплексну фахову медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування. 

Постраждалим не лише встановлюють протези –  тут їх виготовляють. Також поранені отримують фізичну, психологічну і психосоціальну реабілітацію та відновлення у супроводі фахівців. Всю допомогу пацієнтам надають безкоштовно. За час роботи в цьому центрі вже пролікували понад 18 тисяч поранених українців. Близько 400 постраждалих отримали протезування, ще тисячі пройшли якісну реабілітацію.

Завдання благодійного фонду UNBROKEN – мобілізація ресурсів для розбудови екосистеми НЕЗЛАМНІ і створення мережі гуманітарної дипломатії.

 

За джерелом:

https://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/medicine/302344-veteran-i-mentorka-tsentru-unbroken-vzialy-uchast-v-tyzhni-mody-u-berlini

 

Фото – Львівської міськради

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 106 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Понеділок, 16.09.2024, 20:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024