Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Липень » 12 » День простоти - National Simplicity Day
09:32
День простоти - National Simplicity Day

ЩАСТЯ І РАДІСТЬ – У ПРОСТОТІ

 

 

 

 

 

 

12 липня щороку у США відзначають День простоти.

 

Основною метою створення свята є позбавлення людей від складнощів та метушні повсякденного життя. Заснований День на відзнаку дня народження Генрі Девіда Торо, котрий був великим шанувальником того, щоб все було просто.

Він думав, що простота в житті може зробити нас щасливішими, продуктивнішими та більш спроможними виконувати те, що запланували. Уявіть собі день, коли менше, безумовно, стає більшим, а робити менше з більшою - це мета. Ця ідея не нова; мислителі та філософи вже віками займаються цим.

Генрі Девід Торо

Народився в м. Конкорд 12 липня 1817 р. у штаті Массачусетс. В 1837 році закінчив Гарвардський університет. У 1845-1847 рр. Торо жив у лісі, на березі Волденського ставу (недалеко від Конкорду) у хатині, яку сам собі побудував. Він самостійно забезпечував себе всім потрібним для життя. Цей експеримент з виживання він описав у книзі «Волден, або Життя в лісах» (1854).

Громадський діяч, Торо протестував проти того в політиці США, що вважав неправильним. У 1846 році, протестуючи проти війни США та Иексики, він демонстративно відмовився платити податки, за що ненадовго потрапив до в'язниці. Торо активно боровся за права афроамериканців. Як засіб боротьби він пропонував індивідуальну ненасильницьку непокору. Його памфлет «Про громадянську непокору» (1849) мав вплив на Магатму Ґанді та Мартіна Лютера Кінга.

Був натуралістом, боровся за охорону природи. Окрім того, він став одним із перших у США, хто підтримав еволюційну теорію Чарльза Дарвіна.

Що ми називаємо простотою?

Простота - це стан чогось, що характеризується відсутністю складнощів, надмірності або надмірної деталізації. Перш за все, це поняття пов'язане з ідеєю мінімалізму, природності та легкості у розумінні та сприйнятті.

Добровільна простота — це modus vivendi, що розвинувся в постіндустріальних суспільствах, більшість з яких є західними суспільствами з представницькою демократією. Коли люди відчувають, що влада вислизає від них або що їхні ідеї не можуть достукатися до влади, добровільна простота дає можливість громадянам безпосередньо впливати на своє життєве середовище та публічний простір.

Дехто вважає, що цього недостатньо на індивідуальному рівні. Інші стверджують, що екологічний перехід має відбуватися на кількох рівнях, і що залучення громадськості є одним із цих рівнів, а отже, не менш важливим. Поміркованість, хай і невелика, є корисною для загального блага.

Форми простоти

Наприклад,  простота у галузі комунікації означає використання ясної та зрозумілої мови, відсутність зайвих термінів або складних концепцій. Повідомлення повинно бути легким для сприймання та зрозумілим для аудиторії.

У контексті дизайну, простота відноситься до спрощення форм, кольорів, текстур та елементів, щоб досягти більш ясної та ефективної візуальної дії. Простота в дизайні прагне видалення надмірностей і створення більш зрозумілих,  інтуїтивних інтерфейсів.

Простота у мисленні дозволяє приймати більш обґрунтовані рішення та знаходити шляхи досягнення цілей.

Простота - приваба сучасного світу

Сьогодні інформація та можливості часто переповнюють наше життя. Простота може допомогти нам фокусуватися на головному, поліпшити розуміння та ефективність, знизити рівень стресу, а також створити гармонію та баланс  у різних сферах життя.

Зі святом!

Будьте простішими у повсякденні і життя заграє яскравішими барвами!

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/july/12/simplicity-day

 

Фото – з відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 102 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Понеділок, 16.09.2024, 20:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024