Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Липень » 16 » Фундація «Кока-Кола» дала $300 тис. на спільні з УЧХ проекти поліпшення доступу до питної води на півдні України
11:44
Фундація «Кока-Кола» дала $300 тис. на спільні з УЧХ проекти поліпшення доступу до питної води на півдні України

 

НЕСТАЧА ВОДИ – ЗМЕНШИТЬСЯ

 

 

 

 

 

 

 

Цю новину повідомила 16 липня інформаційна агенція

 Interfax  Україназ посиланням на пресреліз Фундації.

 

Фундація "Кока-Кола" (The Coca-Cola Foundation) виділила $300 тис. грантової допомоги на спільні з Українським Червоним Хрестом (УЧХ) проєкти, покликані забезпечити населення Херсонської, Миколаївської, Запорізької та Дніпропетровської областей доступом до чистої питної води, одним із них є нова артезіанська свердловина в селі Чорнобаївка (Херсонська обл.), йдеться в пресрелізі Фундації.

"Доступ до чистої питної води життєво важливий для здоров'я та добробуту населення. Ми підтримуємо зусилля Українського Червоного Хреста щодо поліпшення доступу до питної води для постраждалих громад, які відчувають її нестачу. Забезпечення сталого доступу до питної води залишається провідним напрямком нашої роботи", - цитується в релізі президент Фундації "Кока-Кола" Карлос Пагоага.

Зазначається, що підрив дамби Каховської ГЕС спричинив катастрофічну ситуацію з прісною водою в багатьох областях України. Зокрема, у Чорнобаївській територіальній громаді місцева річка Веревчина, що була основним джерелом прісної води, висохла, тоді як артезіанські свердловини, що залишилися, не здатні забезпечити жителів населених пунктів питною водою. Поки що питання вирішується завдяки підвезенню бутильованої води з Херсона та Миколаєва, однак цей тимчасовий захід не вирішує проблему глобально, до того ж шлях до Чорнобаївки небезпечний через постійні обстріли села з лівого берега Дніпра.

 

 

 

 

 

 

Зазначається, що в межах проєкту також буде реалізовано низку інших заходів із відновлення та вдосконалення обладнання для забезпечення водопостачання громад в інших областях України.

"Починаючи з червня минулого року, проблема дефіциту води особливо гостро відчувається у регіонах, які залежали від Каховського водосховища. Досі, на жаль, у багатьох населених пунктах Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей недостатньо води. Для нас важливо підтримати людей і надати їм можливість доступу до питної води", - пояснив пріоритетність цього проєкту генеральний директор УЧК Максим Доценко.

За його словами, УЧК сьогодні працює в тісній координації з державним сектором, зокрема, з органами місцевої влади в регіонах, тому знає потреби в областях і постійно реагує на звернення територіальних громад по всій країні.

 

 

 

 

 

 

Згідно з пресрелізом, загалом із 24 лютого 2022 року Система компаній "Кока-Кола" спільно з Фундацією "Кока-Кола" зобов'язалися забезпечити українцям благодійну допомогу на суму понад $35 млн.

 

Довідково:

 

Фундація "Кока-Кола", благодійний підрозділ The Coca-Cola Company, був створений 1984 року. Відтоді фундація передала грантові кошти на благодійність в розмірі понад $1,5 млрд. Вони спрямовані на забезпечення безперервного доступу до питної води, протидію глобальній зміні клімату та стихійним лихам, розвиток циркулярної економіки та розширення економічних можливостей, а також розв'язання проблем, що стосуються громад, де працює компанія.

Згідно з останнім звітом, Фундація "Кока-Кола" у 2022 році пожертвувала $94,8 млн 301 організації по всьому світу. Зокрема, Фундація виділила понад $3 млн у вигляді грантів для підтримки Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХ і ЧП) та для інших гуманітарних організацій, що надають на місцях благодійну допомогу мільйонам людей, котрі постраждали від війни в Україні.

 

За джерелом:

https://interfax.com.ua/news/general/1000556.html

 

Фото – Фундації «Кока-Кола»/Фейсбук

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 139 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 18.10.2024, 04:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 14
Гостей: 14
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024