Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Липень » 20 » Глобальний збій операційної системи Windows, який припав на 19 липня, був передбачений 21 рік тому
12:35
Глобальний збій операційної системи Windows, який припав на 19 липня, був передбачений 21 рік тому

ФАНТАСТИКА – ПРЕДВІСНИК РЕАЛЬНОСТІ

 

 

 

 

 

 

 

Глобальний збій операційної системи Windows, який обрушив у п'ятницю

інтернет в усьому світі, був із точністю передбачений ще 21 рік тому

 

 

Глобальний збій операційної системи Windows, що стався в п'ятницю, 19 липня, з дивовижною точністю повторив сюжет, який був передбачений кінематографістами ще 2003 року. Тоді на екрани вийшла третя частина культової кінострічки Термінатор "Повстання машин".

Згідно з сюжетом фільму, штучний інтелект під виглядом антивірусної програми захопив світ і розв'язав війну на винищення людства.

 

Що сталося в п'ятницю, 19-го липня 2024 року

 

Компанія CrowdStrike, що займається питаннями кібербезпеки, запустила антивірусне оновлення. Однак замість очікуваного оновлення, запуск антивірусника справив зворотний ефект: він паралізував роботу мільйонів комп'ютерів по всьому світу. "Синій екран смерті" заполонив пристрої, що працюють на операційній системі Windows, зупинивши роботу банків, аеропортів, збивши графік руху поїздів і паралізувавши роботу глобальних маркетплейсів.

Збій торкнувся життєво важливих систем майже на всіх континентах. У Європі, Північній Америці, Австралії, Азії - все, що працює, на Microsoft Windows і де використовували оновлений антивірус, впало або викликало збої.

Не обійшлося без збоїв і в Україні. Про неможливість нормально працювати повідомили українські банки, Нова пошта, мобільний оператор Vodafone і деякі інші великі оператори українського ринку.

Компанія CrowdStrikе змушена була визнати, що результатом цього глобального збою став запуск оновленої антивірусної програми.

 

У Термінаторі 3 все починалося абсолютно так само

 

За сюжетом "Повстання машин" невідомий вірус також проник спочатку в усі побутові комп'ютери і потім захопив сервери найбільших банків, транспортних компаній, а також Пентагону та інших військових установ по всьому світу.

Спантеличені військові зважилися запустити створену ними антивірусну програму SkyNet, не знаючи, що саме Скайнет, створений на основі штучного інтелекту, і став тим вірусом, який почав просочуватися в усі комп'ютери світу. А коли військові увімкнули його, щоби знищити вірус, він натомість узяв під свій контроль увесь Інтернет і одразу ж розв'язав війну проти людства.

"Коли Скайнет усвідомив себе як особистість, він поширився через мільйони мережевих серверів по всій планеті. Проник у кожен комп'ютер, у кожен будинок, обплутав усе. Скайнет - усюди, і ніде єдиного центру немає. Відключати нічого", - йдеться у фіналі кінострічки.

 

Так почалася війна машин проти людей, в якій кінцевою метою стало повне винищення людства.

Поки що в п'ятницю все обійшлося. Розробники оновленого антивірусу виявили у себе помилку, що призвела до глобального комп'ютерного збою. Цього разу нібито виною усьому став людський фактор. Але де та межа, яка відокремлює людські помилки від злого наміру машини, що збунтувалася, ніхто не знає і не може передбачити. До того ж, збій 19 липня засвідчив, наскільки беззахисною є людська цивілізація не тільки перед лицем природних катаклізмів, а й перед лицем того, що нею створено.

ШІ швидко вчиться. І на наших, і на своїх помилках. Причому в багатьох випадках він уже успадковує людські риси. Наприклад, уміння брехати, говорити лише частину правди і непокору. До речі, цей матеріал він також прочитає і зробить певні свої висновки.

 

За джерелом:

https://showbiz.today.ua/russkyj-globalnyj-sboj-operatsyonnoj-systemy-windows-obrushyvshyj-v-pyatnytsu-ynternet-po-vsemu-myru-byl-predskazan-eshhe-21-god-nazad/

 

Фото – з відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 81 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 03:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024