Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Липень » 23 » Український центр трансплант-координації закликає здавати кров для створення сталих запасів
14:58
Український центр трансплант-координації закликає здавати кров для створення сталих запасів

 

ЗВЕРНЕННЯ ДО ДОНОРІВ КРОВІ

 

 

 

 

 

 

 

В Українському центрі трансплант-координації повідомили: постійні запаси крові

та її компонентів - дозволяють вчасно надавати меддопомогу тим, хто її потребує.

 

Про це йдеться у пресрелізі УЦТК, який є у розпорядженні Укрінформу.

 

«Тільки наявність сталих запасів крові та виготовлених з неї компонентів дає можливість медикам надавати вчасно необхідну допомогу тим, хто її потребує. І кожен, хто здає кров, робить свій безцінний внесок у те, аби для будь-кого з українців, у разі хвороби або поранень, була наявна достатня кількість компонентів крові. І це може стосуватися кожного з нас, наших родичів, друзів та знайомих. Тому звертаємося до всіх українців – не ставити донорство крові на паузу», - заявив заступник генерального директора УЦТК Олександр Сергієнко.

Як зазначають у Центрі трансплант-координації, зазвичай у літні місяці (а цього року ще й з аномальною спекою) спостерігається сезонне зниження донорської активності. Унаслідок цього запаси компонентів крові деяких груп крові стали зменшуватися, що неприпустимо в умовах війни.

Заготівля донорської крові центрами крові відбувається заздалегідь, щонайменше за тиждень-півтора до того, як вона буде використана. Заготовлена кров проходить тестування на безпечність та якість, після чого з неї виготовляють компоненти – еритроцити, тромбоцити та плазму, які зберігають з дотриманням певних умов. Потім їх розподіляють відповідно до потреб закладів охорони здоров’я та підрозділів Сил безпеки й оборони та доправляють до місць призначення спеціальним транспортом.

Долучитися до донорства крові може кожен дорослий дієздатний громадянин України, який не має медичних протипоказань.

Наразі є різні варіанти як здати кров, кожен може обрати для себе найзручніший.

Жителі великих міст можуть зателефонувати до центру крові й записатися на певний день і час. В УЦТК наводять телефони центрів крові.

«Якщо ви живете у селі або невеликому містечку, і центри крові від вас далеко – зателефонуйте до центру крові або до найближчої до вас районної лікарні. Ви можете з'ясувати, коли виїзна бригада, яка проводить забір крові, працюватиме саме у вашому регіоні», - йдеться в повідомленні.

Крім того, можна організувати день донора у своєму офісі.

Інформацію про відповідальне донорство і відповіді на питання, які можуть виникати при підготовці до здачі крові і після, зібрано на цій сторінці.

Як повідомляв Укрінформ 12 липня в НДСЛ «Охматдит» відновив роботу Центр крові, діяльність якого була призупинена через російську атаку 8 липня.

 

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3887941-ukrainskij-centr-transplantkoordinacii-zaklikae-zdavati-krov-dla-stvorenna-stalih-zapasiv.html

 

Фото – Укрінформ

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 75 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 08.09.2024, 01:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 68
Гостей: 68
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024