Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Липень » 27 » В Україні відзначають День медичного працівника
09:58
В Україні відзначають День медичного працівника

МЕДИКИ - РЯТІВНИКИ, ЧАРІВНИКИ, ГЕРОЇ!

 

 

 

 

 

Відтепер в Україні День медичного працівника відзначають 27 липня.

 

Про це повідомляє сьогодні інформаційна агенція Укрінформ.

 

Цей день – професійне свято усіх, то пов’язав своє життя з медициною. А це не лише лікарі, а й фельдшери, медичні сестри, санітари.

Україні є ким і чим пишатися. Її внесок в галузь медицини надзвичайно великий. Без наукових винаходів у вивченні людини та збереження її здоров’я, зроблених видатними земляками, світова наука є неповною. Вчені-медики та лікарі України, часто ризикуючи власним життям, рятували людство від страшних епідемій, знаходили ефективні методи діагностики та лікування тяжких хворіб. Вітчизняна медицина немислима без імен Миколи Амосова, Володимира Беца, Олександра Богомольця, Данила Заболотного, Іллі Мечникова, Миколи Стражеска та багатьох інших. 

У 2023 році Міністерство охорони здоров'я України, враховуючи повномасштабне вторгнення Росії на територію України, та запити з боку суспільства й медичних працівників, ініціювало онлайн-голосування для визначення нової дати відзначення Дня медиків. Це рішення було прийнято, щоб уникнути будь-яких співпадінь святкових дат із РФ, яка щодня завдає шкоди мирному населенню.

Протягом багатьох років День медичного працівника святкували у третю неділю червня. Однак, відповідно до Указу Президента України "Про День медичних працівників" від 13 червня 2023 року № 327/2023, тепер це свято щорічно відзначатимуть 27 липня.

***

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко привітав українських медиків із професійним святом та подякував їм за тисячі врятованих життів.

 

 

 

 

 

“Рятівники. Чарівники. Герої. Так називають медиків вдячні пацієнти", - написав Ляшко.

Він заявив, що все своє професійне життя присвятив розвитку медичної системи та часто спілкувався з медиками по всій країні і щоразу захоплювався ними знову і знову.

За словами міністра, "те, що для пацієнта справжнє диво, для медика звичайна рутина. Рутина, яка вимагає високого професіоналізму, відданості своїй справі, відповідальності, терпіння, витримки, сил, турботи та просто любові до людей”.

Ляшко висловив вдячність медичним працівникам і зауважив, що за плечами кожного з них тисячі врятованих життів та вдячних пацієнтів, які завдяки їм "можуть продовжувати жити та працювати".

Очільник МОЗ підкреслив, що професія медика надзвичайно важлива та потрібна, і подякував за такий вибір.

Також Ляшко побажав медикам "ще більше врятованих життів, гідних умов праці, можливостей для зростання і розвитку та найголовніше — нашої великої перемоги".

***

Міністр оборони Рустем Умєров привітав українських медиків із професійним святом та подякував за самовіддану працю.

 

 

 

 

 

За словами Умєрова, "у цей складний час війни ваша робота має надзвичайне значення. Ви щоденно рятуєте життя наших захисників, часто наражаючи себе на небезпеку".

Як наголосив очільник Міноборони, професіоналізм та відданість медиків "дозволяють нашим бійцям повернутися до своїх родин та продовжувати захищати нашу країну".

"Висловлюю вам глибоку вдячність за вашу самовіддану працю. Бажаю міцного здоров'я, сил та наснаги. Нехай мир і спокій якнайшвидше повернуться на нашу землю", - підкреслив Умєров.

Міністр оборони України також закликав вшанувати пам'ять "тих, хто загинув, – і військових, і цивільних. Їхня жертва ніколи не буде забута, і ми завжди будемо пам'ятати їхній внесок у нашу свободу та незалежність".

 

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3889392-v-ukraini-vidznacaut-den-medicnogo-pracivnika.html

 

Фото – Укрінформ та з відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 85 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Понеділок, 16.09.2024, 22:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024