Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Серпень » 1 » Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування
17:51
Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування

ЗАМІННИКУ ГРУДНОГО МОЛОКА - НІ!

 

 

 

 

 

Починаючи з 1990 року з 1 по 7 серпня, в усьому світі

проводиться тиждень підтримки грудного вигодовування.

 

Цей тиждень відзначається на честь Декларації «Іноченті», підписи під якою залишили представники урядів багатьох країн, ВОЗ, ЮНІСЕФ та деяких громадських організацій. Щорічно сотні держав приєднуються до заходів, спрямованих на популяризацію годування немовлят грудним молоком, а не його замінниками.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України, передає портал «Гал-Інфо».

В Україні Всесвітній тиждень грудного вигодовування проходить щорічно з 2001 року. У 2024 році основним фокусом тижня стало ментальне здоров’я мами та підтримка на шляху до грудного вигодовування.

Жінці, яка годує грудьми, доводиться чути безліч порад звідусіль: це не можна, тут не можна, і так не роби. Хоча насправді материнство і грудне вигодовування не має обмежувати жінку. Мамі можна все: подорожувати, пити каву, їсти полуницю, годувати грудьми всюди, просити підтримки чи робити все самостійно.

«Понад 43 тисячі малюків народились за перший квартал 2024 року в Україні. Це — наше з вами майбутнє і не тільки батьки цих дітей прагнуть, щоб діти були здорові та щасливі, а маємо прагнути і ми. Саме тому я наголошую, що популяризація грудного годування, підтримка жінок, які годують грудьми, а головне — створення комфортних умов для годуючих мам — те, що під силу кожній людині з оточення мами! Успіх грудного вигодовування значною мірою залежить від цієї підтримки, а наше майбутнє — залежить від дітей!

Ми також розуміємо, що значну роль у цьому процесі відіграють медичні працівники. Мами мають бути впевнені: вони отримають адекватну та якісну допомогу в налагодженні та підтримці грудного вигодовування, і це один із наших пріоритетів!» — зазначає перший заступник міністра охорони здоровʼя України Сергій Дубров.

Щоб підтримати кожну маму, дати їй впевненість, розвіяти міфи та просто поговорити, МОЗ, ЦГЗ, Громадська організація «Лада» та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно організовують зустрічі вагітних та мам із дітьми у восьми містах України:

  • Луцьк — 2.08
  • Ірпінь — 3.08
  • Львів — 3.08
  • Буча — 4.08
  • Ужгород — 4.08
  • Івано-Франківськ — 6.08
  • Харків — 7.08
  • Миколаїв — 8.08

Зареєструватись може кожна охоча мама, вагітна жінка, чи її родичі.

(Реєстрація -https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGM3z3DURMyXyA975zosz1TlYp5cAYE3qOzALss_tWuJnJlA/viewform ).

«Грудне вигодовування має виняткове значення для здоров'я дітей, матерів та суспільства в цілому. Воно є фундаментальним аспектом здорового розвитку немовлят: забезпечує надходження всіх необхідних поживних речовин, і завдяки вмісту антитіл допомагає захистити дитину від вірусів і бактерій, зміцнюючи її імунну систему. Довгостроково, природне вигодовування сприяє розвитку розумових здібностей та зменшує ризик виникнення алергій, цукрового діабету, ожиріння та деяких типів раку.

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/vsesvitniy-tyzhden-pidtrymky-hrudnoho-vyhodovuvannia/

 

Фото – з відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

 

 

Переглядів: 73 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 02:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024