Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Серпень » 7 » День пляжної вечірки - Beach Party Day
11:40
День пляжної вечірки - Beach Party Day

 

СВЯТО НА ПЛЯЖІ

 

 

 

 

 

 

7 серпня відзначається Національний день пляжних вечірок.

 

Історія заснування свята

 

Чи замислювалися ви колись, як з'явився цей День? Що ж, запрошуємо у віртуальну подорож 2015 року, коли цей епічний День почав викликати фурор в Інтернеті. Наші перевірені алгоритми зафіксували 9 згадок у мережі, а пік ажіотажу припав на 7 серпня 2015 року. Люди по всьому інтернету раділи цьому Дню. Ця подія дуже швидко стала сенсацією. Соціальні мережі були наповнені фотографіями пляжних вечірок, гіфками з пальмами, під якими танцюють, і незліченними запрошеннями на витівки на піщаному березі.

Хоча походження Дня пляжної вечірки може залишатися загадкою, одне можна сказати напевно – він захопив серця та уяву любителів пляжного відпочинку по всьому світу.

 

Незабутня пляжна вечірка

 

Коли наближається Національний день пляжної вечірки, беріть своїх друзів та сім'ю і вирушайте до найближчого узбережжя, щоб провести день, наповнений сонцем, піском та сміхом.

Коли сонце сяде, розпаліть багаття і зберіться навколо, щоб повеселитися та розповісти різні цікаві історії. Нехай шум хвиль, що розбиваються об берег, і потріскуючий вогонь багаття створять вам ідеальну атмосферу для незабутнього вечора!

 

Чи знаєте ви?

 

Чи знаєте ви, що найбільша у світі пляжна вечірка пройшла у Ріо-де-Жанейро, Бразилія? Під час святкування Нового 1994 року 3,5 мільйона людей зібралися на пляжі Копакабана, щоб попрощатися зі старим роком та вітати новий рік у справжньому стилі пляжної вечірки. Ось що ми називаємо масовим святом!

 

Історія терміну «Пляжна вечірка»

1905.

Перша американська пляжна вечірка

Термін «пляжна вечірка» вперше з'явився в 1905 році, коли першу задокументовану американську пляжну вечірку було проведено в Атлантік-Сіті, штат Нью-Джерсі. Ця подія започаткувала популярні соціальні збори, які об'єднали людей, щоб насолодитися сонцем, піском і морем.

 

1920.

Перші кроки пляжної культури

 

На початку ХХ століття почала набирати популярності ідея дозвілля та відпустки. Люди шукали способи розслабитися і розважитися далеко від повсякденної рутини. Пляж став популярним місцем завдяки своїй природній красі та можливості займатися активним відпочинком, таким як купання, сонячні ванни та пікніки. Саме в цей час почала зароджуватись пляжна культура.

 

1920-ті роки.

Підйом пляжної культури

 

У 1920-х роках пляжна культура почала набирати обертів, особливо у Каліфорнії. Популярність пляжних розваг, таких як купання, сонячні ванни та пляжний волейбол, зростала, що сприяло розвитку концепції пляжної вечірки. Люди почали організовувати неформальні посиденьки на пляжах, щоб поспілкуватися та повеселитися.

 

1960.

Народження феномену пляжних вечірок

 

1960-ті роки стали свідками народження феномену пляжних вечірок у популярній культурі. Натхненний такими фільмами про серфінг, як «Гіджет» та «Пляжна вечірка», термін «пляжна вечірка» набув популярності. Пляжні вечірки стали популярною темою для фільмів, музики та світських заходів, об'єднуючи молодих людей у веселій та безтурботній атмосфері. Ці вечірки були відомі своїм серфінгом, танцями та запальною музикою.

 

1960-ті роки.

Фільми про пляжні вечірки

 

Термін «пляжна вечірка» отримав широке визнання та популярність у 1950-х роках завдяки серії фільмів, відомих як «Фільми для пляжних вечірок». Ці безтурботні фільми, такі як «Пляжна вечірка» (1963) з Френкі Авалоном та Аннет Фунічелло у головних ролях, продемонстрували безтурботний пляжний спосіб життя, в якому підлітки танцюють, займаються серфінгом та насолоджуються пляжними вечірками. Фільми стали культурним феноменом та допомогли закріпити термін «пляжна вечірка» у суспільній свідомості.

 

1963.

Аннет Фунічелло та фільми про пляжну вечірку.

 

Аннет Фунічелло, улюблена американська актриса та співачка, знялася в серії фільмів про пляжні вечірки у 1960-х роках. Такі фільми, як «Пляжна вечірка», «Пляжна вечірка з м'язами» та «Пляжна ковдра Бінго», зображували яскраву пляжну культуру за участю серферів, бікіні та захоплюючих музичних вистав. Фунічелло стала культурною іконою, що символізує невинність і радість епохи пляжних вечірок.

 

1964.

The Beach Boys та саундтрек літа

 

The Beach Boys, культовий американський рок-гурт, відіграв значну роль у популяризації культури пляжних вечірок своєю музикою. Такі пісні, як "Surfin' США", "California Girls" та "Good Vibrations", відобразили суть сонця, серфінгу та романтики, пов'язаної з пляжними вечірками. Запам'ятовуються мелодії та гармонії The Beach Boys стали синонімом літнього пляжного відпочинку, що зробило їх вічним фаворитом.

 

Наші дні.

Продовження традиції пляжних вечірок

 

Пляжні вечірки продовжують залишатися улюбленим проведенням часу та культурним символом відпочинку, веселощів та спілкування. Від спонтанних посиденьок на громадських пляжах до організованих пляжних заходів та фестивалів, традиція пляжних вечірок зберігається у всьому світі. Термін «пляжна вечірка» вкоренився в популярній культурі і сприймається як збори на пляжі для розваги і насолоди.

 

1987.

Вплив на сучасну культуру

 

Феномен пляжних вечірок вплинув на сучасну культуру. Пляжні вечірки, як і раніше, залишаються популярною темою для фільмів, музики та громадських заходів. Невимушена пляжна атмосфера та почуття спільності, створене пляжними вечірками, стали символами втечі від буднів, свободи та свята. Сьогодні пляжні вечірки розглядаються як квінтесенція літнього досвіду, що поєднує людей, щоб насолодитися сонцем, піском та гарною компанією.

 

За джерелом:

https://www.whatnationaldayisit.com/day/Beach-Party/

 

Фото – з відкритих джерел

#Український Червоний Хрест Личаківського району

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 81 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 02:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024