Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Серпень » 8 » З життя вимушено переміщених осіб: Мешканка із Сєвєродонецька відкрила у собі на Хмельниччині талант письменниці
12:23
З життя вимушено переміщених осіб: Мешканка із Сєвєродонецька відкрила у собі на Хмельниччині талант письменниці

 

ПЕРША КНИГА

 

 

 

 

 

 

 

"Здійснити дитячу мрію підштовхнула війна": переселенка

із Сєвєродонецька написала на Хмельниччині свою першу книгу.

 

Про цю подію повідомило сьогодні, 8 серпня, Суспільне.Хмельницький.

 

27-річна жителька Сєвєродонецькаяка під час повномасштабного вторгнення переїхала на Хмельниччину, здійснили свою дитячу мрію — написала власну книгу. На цьому письменниця не зупинилася, одразу взялася за написання другої, а потім й третьої книжок.

Сєвєродоненчанка Альона Рязанцева тримає в руках книгу "Афера. І нічого зайвого" і досі не вірить, що вона її авторка.

"Коли я беру книгу, торкаюся її, нюхаю, гортаю сторінки, читаю якісь рядки, то думаю: Боже, це так цікаво написано, хто це написав", - каже вона.

 

 

 

 

 

 

Дівчина з дитинства любила читати літературу і мріяла написати книгу. Втім, після того, як почала вчитися в університеті у Харкові, працювати у журналістиці, цю мрію поховала через брак часу.

"Звичайне доросле життя вимагає від тебе реального погляду на світ. Ми маємо працювати, вести якісь домашні роботи. То я вже не думала про написання книги. Мені здавалося це нереальним. І здавалося, що це лише фантазії", - додає вона.

Згадати свою дитячу мрію та втілити її у життя Альону підштовхнуло повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року. Воно застало дівчину у Харкові, де вона проживала та працювала останні сім років. Тоді Альона разом із хлопцем та його родиною сіли в машину і поїхали. Цього ж дня і рідні Альони, які були в Сєвєродонецьку теж виїхали з Луганщини.

"Ми не знали куди їхати. Просто хотілося поїхати якомога далі від війни. Спочатку це був Кропивницький. Там ми зустрілися з моїми рідними з Сєвєродонецька й виїхали вже разом. Потім був Хмельницький, після — ми приїхали у село Кунча на Хмельниччині. Там й зупинилися", - згадує переселенка.

Тоді Альона Рязанцева почала працювати віддалено і в неї з’явилося більше часу, який вона вирішила приділити літературі.

"Я подивилася на своє життя і поставила собі ж питання: якщо я завтра помру, чи буду я задоволена своїм життям? Чи все я зробила, що хотіла? І я озирнулася назад і зрозуміла, що єдина така велика ціль та мрія, яка була в моєму житті – вона залишилася десь там в дитинстві. І я, чесно кажучи, не побачила жодної причини, чому я її не могла втілити в реальність. Тож можна сказати, що війна підштовхнула мене до реалізації дитячої мрії", - констатує початкуюча письменниця.

Альона повернулася до читання художньої літератури та взялася за написання власної книги, яку назвала "Афера. І нічого зайвого". Це кримінальний роман, де поєднуються детективна і любовна лінії. Головна мета, яку ставила перед собою письменниця, — відірвати читача від реальності та занурити у вигадану історію, була виконана.

 

 

 

 

 

 

"Це історія про дівчину, яка хоче пограбувати Національний банк України. Але не просто для того, щоб отримати гроші, а щоб врятувати свою подругу і себе. Протягом того часу, як вона намагається втілити свій план у життя, вона стикається з різними обставинами та людьми. Підіймаються такі питання, як гріхи та помилки минулого, за які приходиться платити. Тобто, це історія не так про пограбування, як про постійний вибір людини", - пояснює головну сюжетну лінію дівчина.

На написання цієї книжки в Альони пішло три місяці. Як каже сама авторка: написала її на одному подиху.

"Я пов’язую це з тим, що працювала журналісткою і рука трохи була набитою. І воно все дійсно дуже легко йшло. Хоча були такі моменти, коли хотілося все кинути й мені не подобалася ця історія і я вже під кінець хотіла здатися. Але не здалася і дописала дуже швидко", - признається Альона про труднощі, які чекали на неї під втілення задуму у життя.

 

 

 

 

 

 

Не дивлячись на те, що світ вже побачив книгу Альони Рязанцевої, письменниця зізнається, що не відчуває тих емоцій, на які розраховувала.

"Поки в мене не має отого відчуття, що знаєте: ооо, я написала, тепер я письменниця, моя мрія здійснилася, я заспокоїлася і все тепер супер. І це найбільше моє розчарування. Тому що, якщо чесно, то я думала, коли ти вже тримаєш в руках свою книгу, то ти відчуваєш ейфорію", - поділилася Альона своїм першим розчаруванням після завершення роботи над книгою.

Тому, каже письменниця, після написання першої книги вона не поставила крапку. І одразу написала другу. Це романтична комедія в українських реаліях. Вона про сім’ю переселенців з Сєвєродонецька, яка приїжджає до села Кунча в Хмельницькій області.

"Я хотіла поділитися своїм досвідом переселенки. Але я не хотіла робити цю історію депресивною, або занадто оптимістичною. Хотіла розповісти як то було насправді в мене. Хоча ця історія не про мене, але емоції, які переживає головна героїня, вони схожі на ті, які переживала я. І попри те, що війна – це страшна річ, але це буденність, до якої ми звикаємо і боремося. То мені хотілося показати, як переселенці пристосовуються до нового життя і як вони роблять вибір: або я приймаю ситуацію, умови й живу далі, або сиджу і плачу за втраченим минулим", - завершила свою розповідь дівчина.

Цю книгу Альона Рязанцева планує видати наступного року. А вже зараз почала працювати над написанням третьої.

 

За джерелом:

https://suspilne.media/khmelnytskiy/806599-zdijsniti-ditacu-mriu-pidstovhnula-vijna-pereselenka-z-severodonecka-napisala-na-hmelniccini-svou-persu-knigu/

 

Фото – Суспільне.Хмельницький/Фейсбук

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 80 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 02:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024