ГОСПОДИНІ НА ЗАМІТКУ
Зберегти на зиму можна лише недостиглі
зеленуваті помідори без м’яких і гнилих місць
Найкраще піддаються зберіганню помідори сорту “сливки”. Вони тверді та можуть довго пролежати, зберігши всі корисні мікроелементи, передає інформаційний портал news24.in.ua.
Подробиці:
Щоб зберегти помідори на зиму, необов’язково консервувати їх.
Є й інші способи, як зберегти овочі навіть свіжими на вигляд.
Спосіб із гірчицею
Промиваємо помідори, видаляємо плодоніжки, просушуємо плоди.
Викладаємо шарами у трилітрові банки, між плодами кладемо паперові листи.
Засипаємо помідори гірчичним порошком і ставимо банки у підвал.
Спосіб зі спиртом
Банки стерилізуємо, складаємо туди помідори, наливаємо 2 столові ложки спирту.
Підпалюємо сірник в банці, щоб спирт спалахнув. Складаємо в банку помідори та закриваємо кришку. Закриті таким способом помідори простоять два-три місяці.
До речі, помідори можна закатати свіжими в банку без будь-яких добавок, якщо їх добре обсушити. Якщо до помідорів не надходитиме кисень, вони добре збережуться.
Спосіб із газетою
Кожен овоч можна загорнути у газету та зберігати в холодильнику.
Газету потрібно часто міняти, щоб вона не намокала.
Спосіб енергозатратний, але помідори так пролежать кілька місяців.
Спосіб у тирсі
Помідори викладіть шаром в ящик, засипте плоди тирсою.
Ящик має бути дерев’яним, сухим.
Щоб плоди не пом’ялись, кожен шар можна накрити папером.
Ящик з помідорами потрібно зберігати в темному сухому місці за температури вище +10 градусів.
За джерелом:
https://news24.in.ua/recepti/yak-zberegti-pomidori-na-zimu-bez-konservatsiyi.html
Фото – з відкритих джерел
#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району
|