Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Серпень » 19 » Цей день в історії: 19 серпня 1883 року у французькому м. Сомюр народилася Коко Шанель
19:32
Цей день в історії: 19 серпня 1883 року у французькому м. Сомюр народилася Коко Шанель

 

КОКО ШАНЕЛЬ – ЗАКОНОДАВИЦЯ МОД

 

 

 

 

 

 

 

Коко Шанель, - геніальна модельєрка, котра своїми

 оригінальними ідеями назавжди змінила жіночий гардероб.

 

19 серпня 1883 року у невеликому французькому містечку Сомюр у родині Жанни Деволь та Альбера Шанель народилася донька Габріель, яку згодом весь світ знатиме як Коко. Безперечно, зараз особистість модельєрки асоціюється у нас із розкішшю, елегантністю і вишуканим стилем, однак її дитинство було аж надто далеким від цього. 

У 12 років Габріель стикнулася з першою трагедією — втратою матері, після якої батько покинув своїх трьох доньок, залишивши їх у дитячому будинку при монастирі в Обазіні. Таке, здавалося б, похмуре та безрадісне місце, насправді подарувало Коко одне з найважливіших вмінь, які вона застосовуватиме впродовж життя, — шиття. Дівчинка вчилася, споглядала за архітектурою монастиря, відзначала одяг монахинь — і це все мало неабиякий вплив на її майбутню дизайнерську роботу в сфері жіночого одягу та аксесуарів. 

"У вас не буде другого шансу справити перше враження", - казала згодом неперевершена Коко Шанель, відома цілою низкою влучних афоризмів. Вони стали її візитівкою, як і жіночі брюки, моду на які ввела також вона. А ще - багато чого, що асоціюється з красою та шиком, з'явилося в нашому побуті завдяки цій геніальній жінці.

Попри те, що біографія Коко Шанель зганьблена співпрацею з нацистами під час Другої світової війни, її постать у світі моди залишається однією з ключових як революціонерки, котра серед іншого зробила модними наступні речі:

Маленька чорна сукня, яку тепер має в своїй шафі чи не кожна жінка. В той час, коли чорний колір вважався виключно траурним, вона створила little black dress (маленьку чорну сукню), дизайн якої вперше опублікував Vogue у 1926 р., пророкуючи, що саме воно стане своєрідною уніформою жінок.

Знаменитий костюм Chanel - приталений жакет без комірця, прикрашений тасьмою, з металевими гудзиками у поєднанні з вузькою спідницею. З повоєнного часу і дотепер цей костюм є знаком якості та належності до вищих прошарків суспільства. Цей костюм любили Одрі Хепберн та Грейс Келлі, а найбільше прославила його Джекі Кеннеді, одягнена у такий рожевий костюм в день смерті свого чоловіка.

Сумка 2.55 - така, яку тепер кожна жінка елегантно носить на згині руки. Коко сворила її праобраз в 1920-х роках: вона хотіла звільнити руки, тож надихнулася солдатськими ремінцями на рюкзаках і створила подібні тонкі ремінці як ручки для сумки.

Жіночі штани - Цікаво, що саме ця геніальна жінка запровадила моду на штани для жінок, які до того вважалися суто чоловічим одягом. Поштовхом до цього стали Перша та Друга світова війна й потреба жінок у більш зручному та комфортному одязі. Тож штани від Шанель стали однією з базових одиниць одягу в жіночому гардеробі.

Двохколірні туфлі. До неї жіноче взуття було однотонним. А Коко, вкотре запозичивши ідею з чоловічого гардеробу, візуально зменшила довжину стопи за рахунок чорного носка та подовжила ногу за рахунок бежевої колодки.

Парфуми Chanel No. 5 - найуспішніший парфум в історії парфюмерії.

Штучні перли: Як відомо, Коко Шанель любила біжутерію, яку вважала більш доречною за дорогоцінні прикраси. Саме вона запровадила моду на кілька низок штучних перлів.

 

За джерелом:

https://www.facebook.com/zar.ist.knu/?notif_id=1670345310814233&notif_t=page_post_liker_invite_follow&ref=notif

 

Фото – з відкритих джерел

 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 105 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 03:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024