Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Серпень » 24 » Сьогодні – День незалежності України
16:47
Сьогодні – День незалежності України

 

МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ – З ЧЕРВОНИМ ХРЕСТОМ

 

 

 

 

 

 

 

В Україні щорічно 24 серпня відзначають

державне свято – День Незалежності України.

 

Сьогодні свято є головним національним святом країни. Воно символізує демократію, свободу, суверенітет та єдність українського народу. День Незалежності нагадує про довгу та важку боротьбу за незалежність, а також про важливість національної ідентичності та самовизначення.

 

Історія Дня Незалежності України та його значення

 

Цього дня в 1991 році Верховна Рада України прийняла історичний документ виняткового значення для України, а саме Акт проголошення незалежності України. Верховна Рада урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної української держави.

Цей документ став відповіддю на спробу державного перевороту в СРСР та висловив волю українського народу до самовизначення. 1 грудня 1991 року на всеукраїнському референдумі понад 90% громадян України підтримали незалежність, що остаточно утвердило новий статус країни на міжнародній арені.

Територія України є неподільною та недоторканною, а на території країни мають силу виключно Конституція та закони України. 20 лютого 1992 року Верховна Рада України ухвалила постанову «Про День Незалежності України», в якій наголошувалося, що Днем Незалежності України вважатимуть 24 серпня.

Насправді, Україна пройшла довгий шлях, щоб здобути незалежність і затвердитися як незалежна держава на світовій арені. Святкування Дня Незалежності є важливою подією для всіх українців, як мешканців країни, так і за її межами.

 

Головні цілі Дня Незалежності України

 

Протягом усіх років незалежності Україна залишається вірною демократичним цінностям. Країна підтвердила свій без'ядерний статус в обмін на гарантії збереження територіальної цілісності та суверенітету щодо Будапештського меморандуму.

В даний час в Україні проводяться реформи, метою яких є забезпечення загальнолюдських прав і свобод, економічного благополуччя та інтеграції в міжнародні процеси, що розвиваються.

 

 

 

 

 

 

Головна мета свята – згуртувати дух громадян країни, виховати патріотизм, віру у краще майбутнє. Цього дня люди розважаються, згадують історію становлення країни.

 

Традиції святкування Дня Незалежності України

 

У День незалежності також проводяться численні урочисті заходи: святкові концерти, гуляння, хода до пам'ятників та покладання квітів, військовий парад та церемоніальна стрілянина, а також президентський прийом у Києві. Часто у музеях організовують виставки з фоторепортажами для того, щоби українці пам'ятали свою історію.

Варто зазначити, що фінансування святкових заходів здійснюється за рахунок державного бюджету, місцевих бюджетів, інших джерел, зокрема приватних інвестицій, грантів, донорської допомоги.

 

Святкуючи цей день, українці висловлюють свою гордість за свою країну та віру у її світле мирне майбутнє.

 

Привітання з Днем Незалежності України

 

 

 

 

 

 

 

Вітаємо всіх громадян України зі святом, яке, безперечно, передає дух патріотизму та гордості за українську націю. Націю, яка, пройшовши випробування, створила свою незалежну державу, знаменуючи єдність, силу волі та духу українського народу в усіх куточках країни.

Український Червоний Хрест продовжує свою місію милосердя задля підтримки тих, хто цього потребує.

Разом ми сильні!

З Днем Незалежності!

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/august/24/ukraine-s-independence-day

 

Фото – ТЧХУ/Фейсбук та ілюстративні з відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 76 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 03:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024