СВЯТО ЛЬОДЯНИКІВ
4 листопада у США відзначають День цукерок,
ласощів, які люблять усі, від малого до старого.
Історія цукерок бере свій початок у Стародавній Індії. Між 6 і 4 століттями до нашої ери перси і греки виявили, що індійці використовували очерет, відомий як цукрова тростина, для виробництва “меду без бджіл”. Цукрову тростину виварювали, щоб отримати окремі шматочки цукру, які називали “ханда”.
До широкого розповсюдження цукрової тростини стародавні цивілізації, такі як китайці, єгиптяни, греки та римляни, використовували мед для покриття фруктів та квітів, зберігаючи їх та перетворюючи на цукерки. У Середньовіччі цукерки споживали переважно заможні люди, їх виготовляли з цукру та спецій, щоб полегшити травлення.
У 18 столітті цукерки потрапили до Америки з Франції та Британії. Однак лише під час промислової революції у 1830-х роках цукерки стали доступними для широких мас, що призвело до створення кондитерських і перетворення цукерок на найбажанішу їжу дітей.
У середні віки в Європі висока вартість цукру робила льодяники делікатесом, доступним лише багатим. Сьогодні менше двох відсотків калорій в американській дієті забезпечується цукерками. Але ,зазначимо, німці споживають удвічі більше цукерок, ніж американці.
На початку 19 століття Самюель Паркінсон перетворив іриску на цукерку в Йоркширі, Англія. Назва "морська іриска" з'явилася, коли кондитерська Девіда Бредлі була затоплена в 1883 під час сильного шторму в Нью-Джерсі.
Чашки Reese's з арахісовим маслом - це бренд цукерок № 1 з продажів у Сполучених Штатах, що складається з чашок із білою помадкою, молочним або темним шоколадом, наповнених арахісовим маслом. Вони були винайдені Х.Б. Різ після того, як він заснував компанію H.B. Reese Candy Company у 1923 році. Ці кисло-солодкі цукерки – улюблені ласощі дітей.
За джерелами:
https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&event=202948
https://daytoday.ua/podiya/den-tsukerok/#google_vignette
Фото – ілюстративне з відкритих джерел
#Український Червоний Хрест Личаківського району |