ГОТУЮЧИСЬ ДО РІЗДВА
Кілька типових способів заміни
нездорових жирів - здоровими.
Правильне харчування передбачає збалансовану їжу, зменшення цукрів та нездорових жирів. Для відмінного самопочуття тарілка має бути різноманітною, різноколірною та містити більшу частину овочів.
Кілька порад допоможуть замінити нездорові жири корисними під час приготування страв. Найкращі поради для здорового харчування, пропонує shelfcooking.
Продукти з високим вмістом насичених жирів
- жирні шматки м’яса тварин,
- молочні продукти з високим вмістом жиру,
- оброблене м’ясо, таке як салямі та бекон,
- пальмова олія.
Способи замінити нездорові жири - здоровими
Замініть масло авокадо або яблучним пюре. Вони додають насиченості і вологості та зменшують споживання насичених жирів.
Грецький йогурт замість сметани чи майонезу. Використовуйте грецький йогурт, який є універсальним інгредієнтом для соусу, випічки чи заправки. Він має менше жиру та більше білка.
Замінюйте вершки кокосовим молоком. Це хороша альтернатива, яка підходить як для солодких, так і для солоних страв і додає тонкий кокосовий смак.
Надавайте перевагу пісним білкам. Обирайте більш пісні шматки м’яса, такі як куряча грудка без шкіри або індичка, і рибу на кшталт лосося чи форелі, які багаті омега-3 жирними кислотами.
Горіхове борошно та горіхове масло. У рецепті де треба пшеничне борошно, можна замінити його горіховим, мигдальним чи кокосовим.
Здорові олії. Замість масла і сала обирайте більш здорові олії, такі як оливкова олія, олія авокадо або кокосова олія.
За джерелом:
https://health.hochu.ua/ukr/dietyi-i-pitanie/article-145365-zrobit-yizu-zdorovisoiu-iak-zmensiti-vmist-ziru-u-receptax/
Фото – canva
#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району
|