ПЕРЕЦЬ ЧИЛІ – ДАЄ ХВОРОБАМ «ПЕРЦЮ»
Багато рослин мають цілий
набір корисних властивостей,
але про них не всі здогадуються.
Про один з таких фактів повідомляє потрал DAILYNEWS, з посиланням на zhenskiy.kyiv.ua
Вчені з’ясували, що вживання перцю чилі має протизапальну, антиоксидантну, протиракову і регулюючу рівень глюкози в крові дію. Це відбувається через капсаїцину – з’єднання, яке надає перцю чилі характерну пряність.
Дослідники проаналізували дані понад 570 тис. осіб у США, Італії, Китаї та Ірані. Деякі з них регулярно включали в раціон пекучий перець.
За словами вчених, люди, які споживали перець чилі, мали:
- відносне зниження серцево-судинної смертності на 26%;
- відносне зниження смертності від раку на 23%;
- відносне зниження смертності від усіх причин на 25%.
“Для підтвердження цих попередніх висновків необхідні додаткові експерименти, особливо дані рандомізованих контрольованих досліджень”, – підкреслив Бо Сюй, кардіолог з Інституту серця, судин і грудної клітини клініки Клівленда в м. Клівленд, штат Огайо.
За джерелом:
https://dailynews.kyiv.ua/zdorov-ya/zahistom-vid-peredchasnoyi-smerti-nazvali-prostij-produkt-2/
Фото – ілюстративне з відкритих джерел
#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району
|