СЕРЦЕ – ВЕЛИКИЙ ГУРМАН
Додавши в свій щоденний раціон кілька продуктів, ви можете
поліпшити показники артеріального тиску, рівня тригліцеридів,
холестерину і знизити свій ризик постраждати від хворіб серця.
Повідомлення про це розмістив популярний інформаційний портал cikavosti.com,
з посиланням на The Health Site.
Листова зелень. Містить вітамін К та природні сполуки нітрати, які допомагають знизити кров’яний тиск, поліпшити артеріальну функцію, що однозначно корисно для зміцнення серця.
Ягоди. Є одним з найбагатших джерел антиоксидантів. Багато досліджень вказують на той факт, що їх вживання в їжу допомагає в боротьбі з розвитком відразу декількох факторів ризику серцевих захворювань.
Авокадо. Продукт рясніє мононенасиченими жирами й калієм, які здатні знижувати рівень холестерину, кров’яний тиск, зменшують ризик метаболічного синдрому, сприяє розвитку таких патологій, як атеросклероз, ішемічна хвороба серця.
Жирна риба. Містить багато омега-3 жирних поліненасичених кислот, які ефективно перешкоджають посиленню чинників ризику серцевих захворювань, таких як артеріальний тиск, високі рівні тригліцеридів і холестерину в крові.
Темний шоколад. Забезпечує організм антиоксидантними сполуками флавоноїдами, що гальмують процес розвитку кальцинованих бляшок в артеріях і поява ішемічної хвороби серця, пише The Health Site.
За джерелом:
https://cikavosti.com/piat-naibilsh-korisnih-shodennih-prodyktiv-vid-hvorob-sercia/
Фото –ілюстративне з відкритих джерел
#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району
|