Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2025 » Березень » 13 » Дослідники назвали хвороби, від яких ризикують померти шанувальники ультрапереробленої їжі
22:04
Дослідники назвали хвороби, від яких ризикують померти шанувальники ультрапереробленої їжі

 

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕННЯ - СУМНІ

 

 

 

 

 

 

 

В ЄС ультраперероблені продукти пов'язали

 з погіршенням здоров'я і передчасною смертю.

 

 

Ультроперероблені продукти харчування можуть спричинити розвиток хвороби Паркінсона, захворювання серця, високий артеріальний тиск, інсульт, аневризми, а також проблеми з травленням. Зате не пов'язані з виникненням злоякісних новоутворень і появою хвороби Паркінсона. Новий звіт від агентства досліджень раку Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) проливає світло на те, як ці продукти впливають на здоров'я людини, пише EuroNews, повідомляє портал Green Post.

До ультроперероблених продуктів належать сосиски, швидкі сніданки типу пластівців, чіпси, швидкорозчинні локшини та заморожені страви, які часто містять багато цукру, насичених жирів і солі.

У деяких частинах Європи ультроперероблені продукти складають значну і зростаючу частину раціону людей на шкоду їхньому здоров'ю. Середній раціон людини містить значну кількість ультроперероблених продуктів, від 14% в Італії та Румунії до 44% у Великій Британії та Швеції.

Дослідження показало, що переважання ультроперероблених продуктів у раціоні людини пов’язане з підвищеним ризиком смерті від хворsб серця, високого артеріального тиску, інсульту, аневризми та інших захворювань кровообігу, а також з проблемами з травленням та хворобою Паркінсона.

Це перший аналіз, що виявив зв'язок між ультропереробленими продуктами та хворобою Паркінсона.

Дослідники ще не з’ясували, чому ці зв’язки існують, але зазначили, що отримані результати є вагомим аргументом для скорочення споживання ультроперероблених продуктів.

Дослідження, яке було опубліковано в журналі Lancet Regional Health – Europe, базується на аналізі даних 429 000 людей з дев’яти країн: Данії, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Норвегії, Іспанії, Швеції та Великої Британії. Людей залучили до дослідження між 1992 і 2000 роками, і за ними спостерігали в середньому близько 16 років.

 

За джерелом:

https://greenpost.ua/news/doslidnyky-nazvaly-hvoroby-vid-yakyh-ryzykuyut-pomerty-shanuvalnyky-ultrapereroblenoyi-yizhi-i85968

 

Фото – ілюстративне з відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

 

 

 

Переглядів: 90 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 04.10.2025, 22:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Березень 2025  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 363
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2025