Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2025 » Квітень » 16 » Дубайська паска, волохата, панетоне: традиції проти трендів
17:57
Дубайська паска, волохата, панетоне: традиції проти трендів

ПАСКА – СИМВОЛ ВЕЛИКОДНЯ

 

 

 

 

 

 

 

У соцмережах з’явилось чимало цікавих інтерпретацій традиційної

 української паски. Що у підсумку підтримають львів’яни: сучасні віяння

 чи автентичні рецепти — дізнавались журналісти Гал-інфо.

 

 

Великодні тренди зараз усюди — від рецептів у соцмережах до масштабних рекламних кампаній. Цьогоріч у своїй стрічці ви побачите не тільки бабусині, а й рецепти дубайської  паски з фісташками та золотом, “волохатої” з кремом, і, звісно, панетоне — традиційного італійського пасхального хліба.

Кожна паска має свій настрій: дубайська — це про гламур та розкіш, волохата — для любителів поекспериментувати, панетоне, який хоч зовнішньо найбільш наближений до української паски, має іншу структуру тіста з яскравим ароматом апельсинової цедри. 

Користувачі навіть почали жартувати в соцмережах з приводу дубайських пасок в Україні: “А в Дубаї взагалі в курсі, що ми тут їхні паски освячувати збираємось?”.

Відео з оглядами пасок набирають чимало переглядів, то ж різні бренди та кондитерські конкурують за увагу покупців, пропонуючи кожному обрати святкову випічку на свій смак. Не залишилась осторонь і одна з найвідоміших мереж супермаркетів “Сільпо” і розпочала вдалу кампанію, запустивши у продаж “найрадіснішу частину Великодня” — верхівки пасок. У відповідь “Ашан” теж намагались завоювати увагу покупців і на противагу конкурентам намагались донести думку, що паска має бути цілісною.

 

 

 

 

 

 

Гал-інфо з’ясовувало, як львів’яни ставляться до таких трендів. Паска, за словами опитаних мешканців міста, — це не просто випічка, а справжній символ Великодня, родинного тепла та духовного оновлення.

“Та я щось не розумію, що то воно за паска з лавандою чи з якимись тими, як вони там… Я ж пам’ятаю, як моя мама пекла, та і я печу: мука, яйця, масло, душа й молитва — от то паска! Паска має пахнути домом, дитинством, а не кокосом!” — поділилася пані Галина, львів’янка з багаторічним досвідом у випіканні святкових хлібів.

Тож неважливо, який рецепт ви оберете, головне пекти її з любов’ю і пам’ятати, що сенс свята Великодня значно глибший, аніж просто тренди в їжі.

 

 

За джерелом:

https://galinfo.com.ua/news/dubayska_paska_volohata_panetone_tradytsii_proty_trendiv_432892.html

 

Фото – Depositphotos

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 103 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 24.06.2025, 13:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 7
Гостей: 6
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2025