ІНФОРМАЦІЙНА СЕСІЯ - ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ

Повідомлення про цю новину розміщено
у Фейсбуку Тернопільської ОО ТЧХУ.
7 продуктів, що допоможуть контролювати цукровий діабет
Цукровий діабет – це хронічне захворювання, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньої кількості інсуліну, або ж організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін. Усім людям віком від 35 років рекомендовано щороку перевіряти рівень цукру у своїй крові в сімейного лікаря.
В межах програми «Зміцнення здоров'я та профілактика захворювань» наша консультантка провела інформаційну сесію про цукровий діабет в Почаївському будинку культури.
Учасники отримали цінну інформацію про захворювання, а також дізналися, які продукти можуть допомогти його контролювати:
ЖИРНА РИБА – може поліпшити стан цукру та рівень ліпідів у крові людей з діабетом
ЦИТРУСОВІ – дослідження виявили протидіабетичну дію апельсинів, грейпфрутів, лимонів та ін.
ЦІЛІСНІ ЗЕРНА – містять значну кількість клітковини і більше поживних речовин, повільне поглинання яких допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові
ЯГОДИ – містять антиоксиданти, які можуть допомогти запобігти окиснювальному стресу
ГОРІХИ – люди з діабетом схильні до вищого ризику серцевих захворювань або інсульту, тому важливо отримувати жирні кислоти через дієту
БОБОВІ – містять рослинний білок і швидко втамовують голод, а отже допомагають знизити споживання вуглеводів
ЗЕЛЕНІ ОВОЧІ – мають високий вміст антиоксидантів і ферментів, що розщеплюють крохмаль.
Програма «Зміцнення здоров'я та профілактика захворювань» реалізується Українським Червоним Хрестом на Тернопільщині за підтримки Норвезького Червоного Хреста. На тематичних інформаційних сесіях наші консультанти навчають жителів області правильно піклуватися про своє здоров’я.
Ми ПОРУЧ.
За джерелом:
https://www.facebook.com/people/96/61556792799142/?_rdr
Фото – Тернопільської ОО ТЧХУ/Фейсбук
#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району
|