Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Липень » 6 » Наслідки сильного шторму у США: перші підрахунки збитків, число жертв перевищило два десятки осіб
15:27
Наслідки сильного шторму у США: перші підрахунки збитків, число жертв перевищило два десятки осіб

ПЕТРО  ГАРМАТІЙ – У БЕЗПЕЦІ


 У США зросло число жертв сильного шторму, що 

  обрушився в минулі вихідні на східне побережжя 

  країни. За останніми даними, в результаті буйства 

  стихії  загинули вже 22 особи, передав у вівторок 

  телеканал Sky News. Раніше повідомлялося про 13 

  загиблих.





Шанувальників віртуального філателістичного клубу «Милосердя» хочемо заспокоїти: з головою цієї неформальної організації, Петром Гарматієм, який зараз перебуває на літньому відпочинку у штаті Меріленд, все гаразд. Він почуває себе добре. Бадьориться. Допомагає бавити онуків, а там їх у нього – четверо (на знімку). Як все в окрузі внормується, обіцяє написати репортаж про філателію в США в минулому і в даний час. (Ці відомості одержані від його сина Юрія, який проживає у Львові).

Ситуація ускладнюється внаслідок сильної спеки, що зберігається в регіоні. Денні температури в деяких місцях перевищують 38 градусів. При цьому люди не можуть користуватися кондиціонерами - майже два мільйони чоловік в результаті стихії залишилися без електрики і, за словами чиновників, на відновлення енергопостачаня знадобиться ще декілька днів.

Люди, якщо притулки Червоного Хреста далеко, намагаються шукати порятунок в готелях або підвалах, передає Daily Record. Тим часом власті побоюються, що число жертв може зрости через спеку і масового використання автономних генераторів енергії. Вони виділяють пари, які можуть бути небезпечними при використанні пристроїв в закритих приміщеннях, повідомляє The Independent.



Більшість смертей, як повідомляють, відбулися в результаті падіння дерев на будинки або автомобілі. Щонайменше 10 чоловік загинули в штаті Вірджінія, зокрема 90-річна жінка, на дах дому якої впало дерево. У Західній Вірджінії загинув водій, що на повному ходу автомобіля врізався в дерево, що впало на дорогу.

До Нью-Джерсі загинули дві двоюрідні сестри, що проживали в кемпінгу, - дерево впало на їх намет. Ще по одній жертві налічується в Огайо, Кентуккі і Вашингтоні.

У штаті Меріленд - троє загиблих. Власті повідомили, що виловили тіло рибалки, який пропав без вісті ще в суботу.

В неділю увечері в Північній Кароліні загинув 77-річний чоловік: із-за сильного вітру на нього звалився сарай, де він паркував свій всюдихід. Інцидент відбувся в окрузі Пітт. У сусідньому окрузі Бофорт, подружня пара була убита деревом, що впало на полі для гольфу, по якому вони їхали, передає CBS News.

З понеділка ситуація ще більше ускладнилася через початок робочого тижня, що почався. Через відключення електроенергії були закриті деякі дороги - на них не працювали світлофори. Щоб згладити ситуацію з транспортними заторами, службовцям в Меріленді і окрузі Колумбія дозволили тимчасово не приїжджати на роботу, узявши відпустку або працюючи з робочого місця, створеного у власному будинку.

З вівторка в п'яти штатах - Меріленд, Огайо, Західна Вірджинія, Вірджинія і округ Колумбія - введено надзвичайний стан.

Джерело - http://www.newsru.com/world/03jul2012/storm22.html

На цю ж тему:

1. Небувалий шторм -http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-07-01-679 .

2. У столиці США - надзвичайний стан - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-07-01-680

3. Стихійне лихоhttp://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-07-04-684


Переглядів: 916 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 05:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 41
Гостей: 41
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024