КАВУН – НАЙБІЛЬША ЯГОДА У СВІТІ
Вважається, що День кавуна вперше почали проводити
у США, а згодом це свято поширилося по всьому світу.
Про це пише Українська національна інформаційна агенція новин - УНН.
Батьківщиною кавуна, цієї найбільшої у світі ягоди, тривалий час вважалася Південна Африка. Однак, останні генетичні дослідження показали, що кавуни вперше з’явилися у Північно-східної частини Африки.
До Європи кавуни вперше попали під час хрестових походів. У XVII столітті в Англії їх почали вирощувати у теплицях та парниках.
Кавун на 90% складається з води, через що має чудову сечогінну дію. Також у кавуні міститься багато вітаміну В9, який попереджає виникнення хворіб печінки.
Найбільшими експортерами кавунів є світі є Іспанія, Мексика, Марокко, Італія, США.
До повномасштабного російського вторгнення в Україні щороку вирощувалось більше 440 тисяч тон кавунів. Близько 40% врожаю кавунів в Україні давала Херсонська область.
Останніми роками Україна увійшла до 30-ки провідних експортерів кавунів.
Минулого року через війну та окупацію військами рф значної частини Херсонської області Україна була змушена суттєво збільшити імпорт кавунів.
Разом з тим кавун фактично став одним з символів опору українців російській навалі та звільнення Херсонщини.
Напередодні сезону кавунів українські аграрії утрималися від прогнозів щодо остаточного врожаю цього року.
Водночас, у Херсонській ОВА зазначили, що на своїх землях очікують 6 тисяч тон врожаю баштанних культур.
(Детальніше про кавуни див. за посиланням - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2021-08-03-22260)
За джерелом:
https://www.unn.com.ua/uk/news/2039845-3-serpnya-vsesvitniy-den-kavuna
Фото – з відкритих джерел
#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ
|