Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Вересень » 1 » Цікаве про харчування
19:33
Цікаве про харчування

 

 

ЧИ МОЖНА ЇСТИ КІВІ ЩОДНЯ?

 

 

 

Хурма і ківі в степах України — Тижневик «ЕХО»

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Ківі – це не лише яскравий та смачний фрукт,

він надзвичайно корисний продукт для дітей і дорослих.

 

Здорова шкіра. Ківі – чудове джерело вітаміну С. Він, зі свого боку, є важливим для виробництва колагену – білка, що підтримує пружність та еластичність шкіри. Вітамін С також має потужні антиоксидантні властивості. Це допомагає боротися з вільними радикалами, що можуть пошкодити клітини шкіри та сприяти старінню, а регулярне вживання ківі допомагає зменшити видимі ознаки старіння, навіть пігментні плями та підтримувати здоровий колір обличчя.

 

Здоровий та спокійний сон. Ківі містить серотонін – нейромедіатор, який допомагає регулювати цикл сну. Тож вживання ківі може допомогти швидше заснути та підтримувати глибокий сон. Це може виявитися корисним для тих, хто страждає від безсоння або порушень сну.

 

Здорове серце. Ківі багатий на калій, який допомагає підтримувати нормальний рівень артеріального тиску, знижуючи навантаження на серце і судини. У ківі також містяться флавоноїди, ці антиоксиданти допомагають запобігти окисленню холестерину, що може значно зменшити ризик серцево-судинних захворювань. Калій і клітковина, що містяться в ківі, працюють разом, щоб підтримувати здоров'я серцево-судинної системи.

 

Якісне травлення та здоровий кишківник. Високий вміст клітковини та м’яка текстура ківі сприяють нормалізації роботи кишківника. Клітковина допомагає покращити перистальтику кишківника, а це допомагає уникнути закрепів та інших проблем. Крім того, ківі містить ензим актинидин, який полегшує травлення білків і може зменшити здуття живота.

Загалом, можна зробити висновок, що включення ківі у ваш раціон може стати простим і смачним способом покращення вашого загального здоров’я та самопочуття. Але слід уважно ставитися до індивідуальних реакцій вашого організму від цього продукту, особливо, якщо ви раніше вкрай рідко його вживали. І, зрозуміло, що консультація із вашим лікарем також не буде зайвою.

 

За джерелом: ukr.net

Фото: із відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

Переглядів: 38 | Додав: defenderzzsaudi
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 03:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024