Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Вересень » 1 » 1 вересня – День знань
21:32
1 вересня – День знань

ДЕНЬ ЗНАНЬ - НАСТАВ

 

 

 

 

 

 

 

Щороку 1 вересня у багатьох країнах відзначають День знань.

 

 

Цього Дня за традицією в Україні розпочинається навчальний рік у школах, вузах, коледжах та інших навчальних закладах. І не важливо, чи це неділя, чи будень. 1 вересня – це свято для студентів, школярів, вчителів та батьків, сповнене радості та особливого хвилювання.

 

Традиції Дня знань

 

День знань - це довгоочікуваний день для тих, хто вперше переступить шкільний поріг.

Це перші дзвінки та перші хвилювання, море квітів та білих бантів, і, звичайно, традиційні уроки миру. Справді, цього дня особливо вітають першокласників, для яких лише починається шкільна пора, також приділяється увага і тих школярам, ​​які розпочинають свій останній рік у школі, тобто, майбутнім випускникам.

День знань чи Перший дзвінок відзначають не лише школярі, а й їхні батьки, вчителі. До них приєднуються студенти та викладачі всіх вищих навчальних закладів, хоча вони не мають таких грандіозних заходів та концертів із цього приводу, але збір в аудиторіях – це захід обов'язковий. Сьогодні у всіх по-справжньому святковий настрій.

 

Що ж ми маємо на увазі під знаннями?

 

За визначенням, знання – це результат процесу пізнавальної діяльності. Вони потрібні людині для того, щоб аналізувати будь-яку інформацію, засвоювати її та використовувати в будь-якій діяльності, або для отримання нових знань. Володіння знаннями допомагає людині не тільки засвоювати і аналізувати, а й будувати логічні ланцюжки, вирішувати математичні та інші завдання, і навіть, можливо, давати оцінне судження про щось.

Безумовно, знання - це необхідна річ у житті і несе вона практично найважливішу роль (крім задоволення потреб людини).

Без знань ми б не змогли виконувати прості та звичайні для нас речі, не знали б про життя інших народів, не змогли б досягти стільки висот у науці та інше. Знання – це наш ресурс, який нам необхідний і яким ми користуємось. Будь-яке отримане людиною знання, несе у собі ціль і значимість, нехай навіть воно здається надто простим.

 

Значення Дня знань

 

День знань символізує початок нового етапу у житті учнів.

Він наповнює серця радістю та надією на успіх у навчанні. Для багатьох цей день є часом нових починань, нових цілей та планів.

Також цей день наголошує на важливості освіти як ключового елементу розвитку особистості та суспільства. У разі стрімко мінливого світу знання і освіта грають вирішальну роль формуванні майбутнього.

 

День знань і війна

 

Вже третій рік українські школярі і студенти зустрічають це свято в умовах війни. Порушуючи Женевські конвенції, ворог наносить бомбові і артилерійські удари по школах та інших навчальних закладах. У Харкові, Запоріжжі, інших містах громади вирішили будувати навчальні заклади під землею, а там де немає таких можливостей, навчання буде проводитися як он-лайн, так і оф-лайн, виходячи із загальної військової ситуації, яка буде складатися на той час в країні. А поки що, Український Червоний Хрест проводить для школярів та студентів заняття з мінної небезпеки та навчає типовим правилам при надані потерпілому Першої допомоги.

 

Вітання з Днем знань

 

Вітаємо сьогодні всіх, особливо першокласників із Днем знань!

Нехай вітер знань наповнює вітрила шкільного фрегата, вітер творчості буде попутним, а вітер надії приходить на допомогу, як тільки настане у шкільному житті штиль!

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/september/01/knowledge-day

 

Фото – ілюстративне з відкритих джерел

#Український Червоний Хрест Личаківського району

Переглядів: 61 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 02:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024