Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Вересень » 3 » У Львівському районі відкрили культурно-освітній центр з укриттям: тут навчатимуться 100 дітей
13:59
У Львівському районі відкрили культурно-освітній центр з укриттям: тут навчатимуться 100 дітей

 

УКРИТТЯ – НАДІЙНИЙ ЗАХИСТ ВІД ОБСТРІЛІВ

 

 

 

 

 

 

 

У новобудові облаштували сучасне укриття на 650 осіб.

 

 

 

 

 

У День знань, 1 вересня, у с. Запитові відбулося відкриття культурно - освітнього центру з укриттям у ЗЗСО І-ІІІ ст.  Будівництво культурно-освітнього центру розпочали у 2023 році і завершили цьогоріч. Це окрема двоповерхова будівля загальною площею 1200 м. кв. Виконали всі внутрішні та зовнішні роботи: залили фундамент, вимурували стіни, накрили приміщення, провели електро - та водопостачання. 

 

 

 

 

Центр включає 10 просторих навчальних кабінетів, хореографічний зал, санвузли, гардеробні та душові.

 

 

 

 

 

А також нове сучасне укриття, обладнане за усіма відповідними нормами, яке має 500 сидячих місць та може вмістити 650 осіб. В укритті також облаштували санвузли, водопостачання та комфортні лавки. При будівництві центру врахували вимоги безбар’єрності.

 

 

 

 

 

Голова Новояричівської селищної ради Петро Соколовський звернувся до численних гостей: громади, батьків, вчителів та найменших громадян – школярів та зазначив, що відкриття нового культурно-освітнього центру є важливим кроком на шляху до забезпечення безпеки та створення сприятливих умов для навчання і розвитку дітей навіть у складний час. Він підкреслив, що за неповних 9 місяців спільними зусиллями реалізували мрію, яку поділяли всі жителі громади. Вже 2 вересня 100 дітей розпочали навчання в новому корпусі.

 

 

 

 

 

 

«Сьогодні ми стоїмо перед важливою будівлею, яка є результатом наших спільних зусиль і прагнень. І тепер наші діти мають можливість не лише навчатися дистанційно, але прийти до школи, зустрітися з вчителями, відкрити книгу і здобувати знання в безпечних умовах.

Дивлячись в очі наших дітей, я відчуваю надзвичайну енергію. Вони є нашим головним мотиватором, їхнє бажання жити, вчитися і відкривати нове заряджає нас на нові звершення. Щиро дякую всім героям нашої громади і держави, хто допоміг втілити цю мрію в реальність. Ми з вами зробили важливий крок до того, щоб на нашій землі запанував справедливий мир, і наші діти могли рости щасливими та успішними», – наголосив Петро Соколовський.

Створення культурно-освітнього центру обійшлося в близько 42 млн грн, з них 5 млн грн вже виділили з обласного бюджету і близько 18 – з бюджету Новояричівської територіальної громади. Решту коштів для оплати виконаних робіт планують виділити також з місцевого та обласного бюджетів.

Потреба у створенні сучасного укриття і добудови навчальних кабінетів виникла недарма. Селище розбудовується з кожним роком, а, отже, кількість учнів збільшується. Тут навчаються діти з 1-го по 11-ий клас.

У 2021 році у школі навчалися 497 дітей, а у 2024 – вже 538. До школи у Запитів доїжджають також 60 дітей з села Малі Підліски та 8 дітей з Гамаліївки. 

У 2022 році з обласного бюджету також виділили 2,73 млн грн. для реконструкції основної будівлі навчального закладу.

Привітала з відкриттям культурно-освітнього центру та з початком нового навчального року школярів, вчителів та батьків заступниця голови Львівської обласної державної адміністрації Христина Замула.

 

 

 

 

 

«Вже доброю традицією стало відзначати Свято Знань у Новояричівській громаді, і сьогодні ми радісно зустрічаємо його в новоствореному культурно-освітньому центрі у Запитові. Хочу висловити щиру подяку Петру Анатолійовичу за його далекоглядність і наполегливу працю в реалізації цього проекту. Завдяки вашій підтримці ми змогли створити місце, де наші діти зможуть безпечно навчатися та розвиватися, навіть у найскладніші часи. Ми добре розуміємо, що безпека – це наш найвищий пріоритет, особливо в часи війни. І тому сьогодні ми можемо з гордістю сказати, що Запитів має укриття, яке стане надійним прихистком для наших дітей. Разом із радістю сьогоднішнього свята ми, на жаль, починаємо з хвилини мовчання, вшановуючи пам’ять тих, хто віддав своє життя за нашу свободу та майбутнє наших дітей. Їхня жертовність нагадує нам про те, що навіть у найважчі моменти ми маємо зберігати віру і йти вперед. Дорогі школярі, ви – майбутнє нашої громади, нашої країни. У ваших руках – можливість будувати краще життя, не дивлячись на всі труднощі. Пам’ятайте, що саме заради вашого щастя сьогодні стоять на передовій наші захисники. Бажаю вам успіхів у навчанні, натхнення та незламної віри в себе! Нехай цей новий навчальний рік буде для вас часом великих досягнень та радісних подій», – зазначила Христина Замула.

 

 

 

 

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news/114117

 

Фото – ЛОВА/Фейсбук та з відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 67 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 02:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024