Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Вересень » 3 » День народження бюстгальтера
17:06
День народження бюстгальтера

 

ВИНАХІД, ЩО ПІДКОРИВ ЖІНОЦТВО СВІТУ

 

 

 

 

 

 

3 вересня у багатьох країнах відзначають День народження предмета

жіночої спідньої білизни, який прикриває, підтримує та піднімає груди.

Ви, звісно, ​​здогадалися. Справді, йдеться про бюстгальтер.

 

3 вересня – День народження бюстгальтера, присвячений не просто елементу гардеробу, а справжньому символу жіночої свободи та самовираження.

 

Історія створення Дня народження бюстгальтера

 

Саме цього дня в 1914 році американка Мері Фелбс Джейкобс запатентувала перший бюстгальтер. До цього історичного моменту було багато винахідниць, але ніхто не здогадався офіційно зареєструвати нововведення.

Ідея у ​​Мері першої моделі бюстгальтера виникла випадково. Дівчина збиралася на черговий прийом і не могла підібрати білизну під свою нову прозору сукню. Тоді Мері поєднала за допомогою стрічки дві хустки, які імітували чашку та зав'язала на спині.

Пізніше американка продала патент на винахід фірмі Warner Brothers Corset (на якій, до речі, працював її чоловік) за 1500 доларів та довгі роки отримувала солідні відрахування. З того дня виробництво бюстгальтерів починає швидко розвиватися, а самі моделі вдосконалюватися.

Спочатку бюстгальтери не мали широкої популярності, але поступово завойовували визнання. Особливу роль у цьому відіграли світові війни, коли жінки почали масово працювати в промисловості та потребували комфортнішого одягу.

 

Що таке бюстгальтер?

 

На сьогоднішній день бюстгальтер – це той елемент жіночого гардеробу, без якого не обходиться жоден образ сучасних красунь. Асортимент жіночих бюстгальтерів представлений безліччю варіантів. Звичайно, залежно від фасону, ці вироби призначаються для різних цілей.

 

Цікаво, але японці навіть вигадали бюстгальтер з датчиком закоханості. Якщо жінка не відчуває емоцій до партнера, він не зможе його розстебнути. Уявляєте?

 

Бюстгальтер – символ жіночої свободи

 

З часом бюстгальтер став не лише функціональною частиною гардеробу, а й символом жіночої емансипації. У 1960-х роках, під час феміністських рухів, бюстгальтери навіть стали об'єктом протестів, коли жінки висловлювали своє невдоволення стандартами краси та тиском суспільства.

 

Цікавий факт про бюстгальтер

 

Одним із найдорожчих бюстгальтерів (на секундочку – 15 мільйонів доларів) на сьогоднішній день вважається бюстгальтер, який створений у 2000 році та продемонстрований у 2001 році бразильською супермоделлю Жизель Бюндхен. Це яскраво-червоний бюстгальтер, який усипаний рідкісними тайськими рубінами загальною вагою 300 карат. Він потрапив до Книги рекордів Гіннесса, як найдорожча спідня білизна у світі.

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/september/03/bra-birthday

 

Фото – з відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

Переглядів: 63 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 03:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024