Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Вересень » 6 » Орден Святого Пантелеймона – найкращій університетській клініці у Німеччині
12:53
Орден Святого Пантелеймона – найкращій університетській клініці у Німеччині

 

УРОЧИСТА ЦЕРЕМОНІЯ У ЛЮБЕКУ

  

 

 

 

 

 

 

В Німеччині Орден Святого Пантелеймона вручено університетській клініці.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Професор Шольц – самодостатня, заможна, успішна у всіх сенсах людина. Він з тих, про кого кажуть, що все у нього є і нічим його не здивуєш. Але треба було бачити його обличчя, коли він отримав Ордена. Він був щасливий як дитина!» - сказала Марія Максимців, голова закордонної ради Відзнаки Святого Пантелеймона в Німеччині, ділячись враженнями про церемонію вручення Ордену святого Пантелеймона в Любеку.

Університетська клініка Шлезвіг-Гольштайн була визнана кращою в Німеччині серед установ та організацій, що надають допомогу Україні під час війни.

 

 

 

 

 

Допомагати українським медикам колектив клініки почав задовго до повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022-му році. Григорій Лапшин, який є працівником цієї клініки, почав налагоджувати контакти з українськими лікарнями, і вже тоді запрацював ланцюжок допомоги Україні. І з кожним роком він ставав все потужнішим. За підсумками цієї роботи закордонна рада Ордену в Німеччині і назвала клініку кращою в номінації «За вагомий внесок в боротьбі українського народу за свободу та незалежність» (для іноземних установ).

 

При цьому варто знати, що це не пересічна медична установа, а одна з найбільших університетських клінік країни, що активно впроваджує інноваційні технологічні досягнення та активно застосовує результати наукових досліджень двох університетів - Любека та Кіля. Вона має 80 вузькоспеціалізованих відділень, щорічно приймає близько 400 тисяч пацієнтів, в ній працюють понад 12 тисяч лікарів, близько 200 з них - професори зі світовим ім'ям. Тож не дивно, що коли було створено закордонні ради Ордену Святого Пантелеймона і рада в Німеччині висунула своїх номінантів на звання переможців, клініка була названа в числі перших. А потім, після підбиття підсумків, визнана і переможцем.

 

 

 

 

 

 

 

… Хвилююча атмосфера заходу відчувалась вже з перших хвилин, коли отець Роман Максимців розпочав зустріч словом про жертовнісь українських лікарів, які віддають своє життя заради порятунку людей. Разом з пані доктором Надією Пилипчук вони запалюють свічки, настає хвилина мовчання в пам’ять усіх медиків та цивільних людей, які загинули під час боротьби з агресором в Україні. Урочисто та піднесено звучить гімн Ордену Святого Пантелеймона.

Сам Орден Святого Пантелеймона з України привіз професор доктор Андрій Базилевич.

 

 

 

 

 

 

Кульмінацією всього вечора стає мить, коли він разом з Марією Максимців вручають Орден керівникові клініки доктору Шольцу.

 

 

 

 

 

Потім ще буде багато емоцій, хвилювань аж до сліз. Німці бажатимуть українцям перемоги у війні. А головне, такі побажання підкріплені конкретними справами, що наближають цю перемогу.

 

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=507811295329354&set=pcb.507812921995858

 

Фото – із Фейсбуку групи  Орден Святого Пантелеймона

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

 

Переглядів: 70 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 03:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024