Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Вересень » 12 » День програміста
15:00
День програміста

 

З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ ПРОГРАМІСТІВ!

 

 

 

 

 

 

 

У 256-й календарний день року, а це 13 вересня та у високосний рік

12 вересня, відзначають своє професійне свято всі, хто має відношення

до написання програм.

 

Сьогодні – День програміста, який святкують тестувальники, менеджери та проектувальники, додатковий персонал і, звичайно, самі програмісти. До них приєднуються і студенти, і профільні викладачі, і інсталятори, які займаються впровадженням програмного забезпечення на персональних комп'ютерах (ПК).

Історія Дня програміста

Дату для цього свята обрано невипадково. Вона має символічне значення для фахівців цієї сфери діяльності. Число 256 – два у восьмому ступені, і це найбільший ступінь двійки, який менший за 365 (кількість днів на рік), а також 256 показує кількість різних значень, які можна виразити за допомогою восьмирозрядного байта.

Роль програмістів в сучасному світі

Сьогодні без комп'ютера нічого неможливо вдіяти. Банківські перекази, хірургічні операції, електронні черги, електронні квитки, голосування в радах, місцеві та державні сайти, здається, весь сучасний світ обертається навколо ПК. Все, з чим ми стикаємося за комп'ютером – результат роботи програмістів. Крім того, практично кожен електронний пристрій – від пульта дистанційного керування до складних промислових верстатів із програмним керуванням – проходить через руки цих фахівців.

Без програмістів інтернет навряд чи був би нам доступний у тому вигляді, в якому є зараз.

Все тому, що весь функціонал пошукових систем, різних програм, онлайн-ігор та іншого був розроблений за участю програмістів. Сьогодні неможливо уявити сучасне суспільство без автоматизованих банківських систем, смартфонів, ноутбуків та багато іншого, що давно стало для нас звичним.

Кого називають програмістом?

Програмістом називають спеціаліста, який займається розробкою комп'ютерних програм на основі спеціальних математичних моделей. Зазвичай програмістів поділяють на дві категорії — системні (розробляють операційні системи, працюють з мережами, пишуть інтерфейси до різних баз даних) та прикладні (створення сайтів, додатків, програмного забезпечення, ігор, бухгалтерських програм, редакторів, месенджерів тощо).

Насправді, завдяки програмістам ми можемо користуватися зручними і функціональними пристроями, працювати віддалено, здійснювати покупки онлайн, розважатися у віртуальному світі і навіть дослідити космос.

Програмісти стоять на передовій технологічного прогресу, розробляючи рішення, які змінюють світ.

Однією з головних навичок, які має володіти програміст, вважають здатність до самонавчання. Володіння англійською мовою на рівні читання технічної документації є ще однією обов'язковою вимогою до представників цієї професії. Для програмістів дуже важливим є вміння працювати в команді, над великими проектами, із засобами колективної розробки, а також з великими фінансовими системами.

Вітання з Днем програміста

Сьогоднішнє свято нагадує нам про те, що за кожним успішним проектом, за кожним зручним додатком чи сайтом стоїть команда програмістів, які за допомогою логіки, математики та творчості творять майбутнє.

Вітаємо сьогодні усіх програмістів зі святом!

Бажаємо вам досягти максимального рівня професійної майстерності, завжди отримувати задоволення від роботи та створювати найнеймовірніші програми!

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/rolling/day-of-the-programmer

 

Фото – ілюстративне

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

 

Переглядів: 55 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 02:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024