Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Вересень » 13 » Україна: троє співробітників МКЧХ загинули внаслідок обстрілу місця роздачі гуманітарної допомоги в Донецькій області
09:36
Україна: троє співробітників МКЧХ загинули внаслідок обстрілу місця роздачі гуманітарної допомоги в Донецькій області

 

СУМУЄМО

 

 

 

 

 

 

Прес – реліз МКЧХ, присвячений цій трагедії,

розміщено на офіційному сайті Комітету.

 

Київ (МКЧХ) – В четвер, 12 вересня, три співробітники Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) загинули внаслідок обстрілу місця, де було заплановано роздачу гуманітарної допомоги в прифронтовому районі Донецької області. Ще двоє співробітників МКЧХ дістали поранення. 

Під час обстрілу роздача гуманітарної допомоги ще не розпочалася, і ніхто з місцевих мешканців не постраждав від вибуху.

«Я вкрай категорично засуджую напади на персонал Червоного Хреста. Абсолютно неприпустимо, щоб місця роздачі гуманітарної допомоги потрапляли під обстріли. Сьогодні наші серця розбиті, ми оплакуємо втрату наших колег і надаємо допомогу пораненим. Ця трагедія викликає хвилю горя, дуже знайому тим, хто втратив близьких у збройному конфлікті», – сказала Президент МКЧХ Мір’яна Сполярич.

Група співробітників МКЧХ готувалася до роздачі дров і паливних брикетів вразливим домогосподарствам у селі Віролюбівці на північ від міста Донецька, щоб допомогти людям підготуватися до майбутньої зими. У цей час автомобілі, якими вони користувалися, потрапили під обстріл.

Групи співробітників МКЧХ регулярно присутні в Донецькій області, і наші транспортні засоби чітко позначені емблемою Червоного Хреста. Загибель трьох співробітників МКЧХ сталася на тлі різкого зростання кількості загиблих гуманітарних працівників по всьому світу протягом останніх двох років.

МКЧХ наполегливо закликає до дотримання міжнародного гуманітарного права, в тому числі вжиття всіх можливих запобіжних заходів, щоб ті, хто здійснює гуманітарну діяльність, не потрапляли під обстріли та могли безпечно здійснювати свою роботу в зонах ведення бойових дій.

 

Про МКЧХ

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) є нейтральною, неупередженою та незалежною організацією, виключно гуманітарний мандат якої передбачений Женевськими конвенціями 1949 р. МКЧХ допомагає людям, що постраждали від збройних конфліктів та інших ситуацій насильства по всьому світу, і робить все можливе для захисту їх життя та гідності і полегшення їхніх страждань, часто у співпраці зі своїми партнерами по Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

За джерелом:

https://blogs.icrc.org/ua/2024/09/news-release/troie-spivrobitnykiv-mkchkh-zagynuly-vnaslidok-obstrilu-mistsia-rozdachi-humanitarnoi-dopomohy-viroliubivka-donetsk-region/?utm_source=facebook

 

Фото – з відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 66 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 03:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024